0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix

Ulykkesfugl. Tysklands konservative kanslerkandidat, Armin Laschet, vælter under et valgmøde i Warendorf CDU-skiltet på talerstolen. Men han har ikke opgivet at vinde valget på søndag.

Laschet slår ud med armene og vælter det røde CDU-skilt på talerstolen: »I skulle bare vide, hvad jeg har været igennem i de seneste uger«

Armin Laschet var favorit til at afløse Angela Merkel som tysk kansler. Nu halser den borgerlige kandidat efter socialdemokraten Olaf Scholz. Men ude på landet er han en stjerne.

FOR ABONNENTER

Pludselig flænses formiddagens stille landsbyidyl af hylende sirener. Først én og så endnu en ambulance kører op foran det store hvide telt på festpladsen, hvor det vrimler med politi og pressefotografer. Er det nu slut for Armin Laschet? Skal de borgerliges kanslerkandidat – manden, som CDU håber kan afløse Angela Merkel – simpelthen reddes ud af sin katastrofale valgkamp? Med blå blink?

Mens vi fumler efter pressekort og coronapas for at komme ind til vælgermødet i landsbyen Steinhorst et sted i det vestlige Tyskland, ser vi gennem teltåbningen, at nogen derinde dækker for et eller andet med et stykke stof, der ser ud som et gigantisk valgbanner.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce