0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

EU-møde ender uden nye energitiltag trods sydeuropæisk pres

Flere lande vil reformere EU’s energimarked på grund af høje priser. Det er blevet afvist ved et ministermøde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De stigende energipriser skaber stor bekymring i flere europæiske lande, som frygter, at borgere ikke har råd til at holde varmen til vinter.

Derfor har EU’s energiministre tirsdag på ny drøftet udviklingen, og hvad der kan gøres.

Men flere sydeuropæiske lande, som særligt har presset på for nye tiltag, må gå slukørede hjem. For ministrene er ikke blevet enige om nye fremgangsmåder på europæisk plan.

Det var på forhånd forventet, at det ville gå sådan. For der er stor uenighed på området. Og flere lande, heriblandt Danmark, har direkte advaret mod for stor indgriben.

EU’s energimarked skal ikke omlægges på grund af høje energipriser, som formentlig er et forbigående problem, lød opråbet fra blandt andet Danmark, Tyskland og Holland forud for mødet.

Det har lande som Spanien, Frankrig, Grækenland og Tjekkiet ellers presset på for. De har blandt andet foreslået fælles indkøb af gas for at mindske priserne.

Men efter mødet tirsdag er der - ligesom hidtil - fortsat lagt op til, at landene selv må iværksætte tiltag for at håndtere de høje priser.

De skal med andre ord bruge den værktøjskasse, som EU-Kommissionen har fremlagt.

I værktøjskassen er der lagt op til, at lande på kort sigt kan gøre livet nemmere for sårbare forbrugere og selskaber ved hjælp af for eksempel økonomiske tilskud.

Det var også der, diskussionen landede, da spørgsmålet blev taget op på et EU-topmøde i sidste uge.

Her blev medlemslandenes stats- og regeringschefer enige om, at EU-Kommissionens værktøjskasse er et godt sted at starte. Og at man vil drøfte spørgsmålet igen ved et topmøde i december.

ritzau

Annonce

Læs mere