0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af janus metz. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
borja suarez/Ritzau Scanpix
Foto: borja suarez/Ritzau Scanpix

De unge migranter fra 'las pateras', 'plimsollerne' , bliver et aktiv for Spanien, vurderer eksperter, fagforeninger og ngo'er som Volontarios por un otro Mondo. Nu gør regeringen det nemmere for dem af få fodfæste i det spanske samfund.

De sætter livet på spil i overfyldte plimsollere. Men noget er ved at ændre sig, for uden migranter står Spanien foran en demografisk katastrofe

Spanien ændrer udlændingeloven. Det skal blive lettere at få opholds- og arbejdstilladelse, og lokale myndigheder og ngo’er finder job og uddannelsestilbud.

FOR ABONNENTER

Umiddelbart lyder det ikke som en stor bedrift. Men de unge marokkanere på 17-23 år kommer til at arbejde under ordnede forhold. Lønnen er ikke høj, men de har tag over hovedet, og de får ordentlige måltider. Og de har kontakt med voksne, som kan hjælpe dem videre i det spanske samfund, når de vender tilbage fra Huelva.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere

For abonnenter

Annonce