0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Efrem Lukatsky/ap/ritzau Scanpix/ASSOCIATED PRESS
Foto: Efrem Lukatsky/ap/ritzau Scanpix/ASSOCIATED PRESS

A Belarusian volunteer receives military training at the Belarusian Company base in Kyiv, Ukraine, Tuesday, March 8, 2022. Hundreds of Belarus' emigrants and citizens have arrived in Ukraine to help the Ukrainian army fight against Russian invaders. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Krigerne fra Belarus: »Med vores blod lægger vi fundamentet til frihed«

Et stigende antal belarusere, bosat uden for deres hjemland vælger at rejse ind i Ukraine for at gå med i kampen mod den russiske hær. For dem skal russerne besejres, før de kan begynde at tro på demokrati i Belarus – landet, der ledes af den egenrådige Aleksandr Lukasjenko, Vladimir Putins trofaste støtte.

FOR ABONNENTER

Mændene udgør en del af den såkaldte Kastus Kalinouski-bataljon, som er opkaldt efter en belarusisk leder, der gjorde oprør mod russerne i det 19. århundrede. De er alle belarusere af nationalitet, men bor der ikke længere, og i en video, de har lagt på Twitter, aflægger de ed over for den ukrainske hær om at gå i kamp mod russerne. Over sig har de hejst en fane i hvid-rød-hvid, som i Belarus er symbol på, at man er modstander af Aleksandr Lukasjenkos regering.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os

Annonce