0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Torturen begyndte samme dag, som hun ankom til fængslet

I januar blev Parwana Ibrahimkhel Najarabi anholdt af Taleban og holdt fængslet i 27 dage, hvor hun blev udsat for tortur og ydmygelse. Nu fortæller hun sin historie til Politiken.

FOR ABONNENTER

Parwana Ibrahimkhel Najarabi var på vej hjem fra lægen i Afghanistans hovedstad, Kabul, i januar 2022 sammen med nogle familiemedlemmer, da en militærbil fyldt med talebanere med våben hængende over skulderen som en diskret trussel blokerede vejen foran dem.

Hun kunne ikke andet end at kigge på, mens talebanerne – allesammen fuldt maskerede – steg ud af deres køretøjer, gik hen mod deres bil og flåede Parwanas svoger ud. En af dem slog ham i ryggen med skæftet af en pistol, og han faldt til jorden. Få sekunder senere fik hun selv deres intentioner at mærke, da de rev hende ud af bilen. I det sekund kunne Parwanas mor ikke længere holde sine følelser tilbage og råbte: »Hvad skal I med min datter? Hvilken synd har hun begået?«.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce