Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: Uncredited/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skånselsløse droneoptagelser viser de massive ødelæggelser i Aleppo

Efter våbenhvile og humanitær pause bliver de oprørskontrollerede dele af Aleppo igen ramt af luftangreb.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gader begravet i tonsvis af mursten og støv. Ødelagte bygninger. En by lagt i ruiner.

En video af en drones optagelser viser omfanget af de ødelæggelser, det østlige Aleppo i Syrien lider under efter utallige angreb. Videoen blev uploadet på det sociale medie Twitter i søndags af Aleppo Media Center.

Den østlige del af Aleppo, der er kontrolleret af oprørsstyrker, rammes nu igen af luftangreb efter næsten en måned med våbenhvile. Ifølge nyhedsbureauet AP er det russiske styrker, der har genoptaget bombardementer umiddelbart efter en telefonsamtale mellem Ruslands præsident Vladimir Putin og USA's kommende præsident Donald Trump, hvor netop Syrien blev diskuteret.

»Vi har indledt en større operation for at påføre Islamisk Stat ødelæggelser ved massiv beskydning mod deres stillinger i provinserne Idlib og Homs«, siger den russiske forsvarsminister ifølge AP.

Forsvarsministeren nævner ikke selv Aleppo, men ifølge AP beretter syriske aktivister om angreb i alle tre byer. Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder fortæller ligeledes om missiler affyret fra russiske krigsskibe i Middelhavet.

I forbindelse med angrebene er det store, russiske hangarskib 'Admiral Kuznetsov' for første gang blevet taget i brug, idet fly fra hangarskibet har gennemført deres første angreb i Syrien. Det oplyser Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjojgu, ifølge AP til Putin.

Det russiske forsvarsministerium udtaler dog til det russiske nyhedsbureau Interfax, at det ikke er russiske misilangreb, der i dag har ramt Aleppo, skriver Reuters. Ifølge forsvarsministeriet er det 28 dage siden, russiske eller syriske fly sidst bombede Aleppo.

Der meldes allerede om flere døde inden for få timer efter angrebene gik i gang i dag, og indbyggerne melder om rystende huse, kampfly og bomber omkring dem, skriver The Guardian.

Befolkningen modtog tidligt søndag morgen en advarsel om, at deres by ville blive bombet inden for de næste 24 timer. Advarslen kom i en SMS-besked, hvori byens syge og sårede blev rådet til at flygte, inden angrebene ramte. Mandag eftermiddag havde byen dog endnu ikke set noget til angrebene, men i dag, tirsdag, ramte de for første gang i over tre uger, skriver flere internationale medier.

Den vestlige del af Aleppo, der er kontrolleret af regeringen, er ligeledes blevet ramt af angreb siden i søndags, skriver Reuters.

Humanitære pauser

For knap en måned siden trådte en våbenhvile i kraft i Aleppo. Våbenhvilen var en såkaldt 'humanitær pause' - et stop for kampene i og omkring Aleppo, så civilbefolkningen kunne få mad og andre fornødenheder, og oprørerne kunne forlade byen.

Det tilbud valgte oprørerne dog ikke at tage imod, og samtidig lykkedes det heller ikke for FN at forhandle nødhjælp ind i de ødelagte områder. Der er således ikke kommet nødhjælp ind til de op mod 300.000 mennesker, der er fanget i den oprørskontrollerede by, siden starten af juli.

Rusland har flere gange inden for de seneste måneder meddelt midlertidige stop for luftangreb i Aleppo, men ifølge FN har pauserne har været for korte til at bringe nødhjælp ind og få folk ud.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden