Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Citater: Uddrag fra bogen 41

fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saddam måtte stoppes

»Efterretningstjenester over hele verden mente, at Saddam Hussein rådede over kemiske og biologiske våben, såvel som et atomvåbenprogram. Vores største frygt var, at Saddam ville stille dem til rådighed for terrorister (...) Kort sagt, efter mareridtet 11. september 2001 og de trusler, vi blev udsat for, måtte der gøres noget ved Saddam Hussein. Jeg var ikke ude på at ’afslutte det, min far begyndte’, som nogle har antydet. Min motivation var at beskytte USA, som jeg havde aflagt ed på at ville gøre«.

Islamisk Stat og Irakkrigen

»Desværre var en al-Qaeda-inspireret organisation kaldet Islamisk Stat på grund af den senere udvikling og de efterfølgende beslutninger i stand til at samle styrke i Syrien, krydse grænsen ind i Irak, skabe ravage i Iraks skrøbelige demokrati og forsøge at etablere en base for terrorhandlinger. Iraks fremtid er usikker, mens jeg skriver disse ord i 2014. For vores sikkerheds og det irakiske folks skyld håber jeg, at vi vil gøre det nødvendige for at besejre ISIS og give Iraks demokratiske regering en chance for at lykkes. En ting er sikker: Situationen er bedre for det irakiske folk, USA og verden uden Saddam Hussein ved magten. Jeg mener, at den beslutning, far traf i 1991, var korrekt – og jeg mener, at det samme er tilfældet med den, jeg selv traf mange år senere«.

Clintons usunde økonomi

»Væksten (i den første præsident Bushs tid, red.) lagde grunden til 1990’ernes økonomiske opsving, som Bill Clinton i høj grad fik æren for. Det er en ironisk pointe, at Bill Clinton gav en økonomi videre til mig, der på overfladen så sund ud, men i virkeligheden var på vej ind i en recession«.

Som det gik Churchill

»Historien vil huske ham som Kuwaits befrier, og som præsidenten, der sad under den kolde krigs afslutning. På sin vis var det med ham som med Winston Churchill, som blev stemt ud blot nogle måneder efter at have triumferet i Anden Verdenskrig. Briterne følte, at Churchill havde færdiggjort sin mission, og at de ville have en anden til at stå i spidsen for den næste fase. I sidste ende er det, hvad der skete for George Bush i 1992«.

Clintons faderfigur

»Over tid stod det klart, at Clinton så min far som en slags faderfigur, måske fordi Clinton aldrig har kendt sin egen far. Mor kaldte ham sin fortabte femte søn – eller som min bror Marvin sagde: ’Han er vores bror af en anden mor’«.

Oversættelse: Kristian Madsen

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden