Brexit. Nedtællingen til den engelske folkeafstemning er begyndt. Om hundrede dage ved man om briterne forlader deres stol i EU. (Arkiv)
Foto: Mette Dreyer

Brexit. Nedtællingen til den engelske folkeafstemning er begyndt. Om hundrede dage ved man om briterne forlader deres stol i EU. (Arkiv)

Britisk EU-afstemning

100 dage til afstemning: Brexit kan blive realitet

Ny undersøgelse fra The Telegraph viser, at de englændere, der vil ud af EU, er mest motiverede til at stemme.

Britisk EU-afstemning

Et EU uden Storbritannien.

Selvom England var med til at grundlægge den Europæiske Union, kan et EU uden Storbritannien meget vel blive en realitet, når briterne går til stemmeurnerne om 100 dage.

Selvom den seneste ORB måling viser næsten dødt løb med 47 procent for at blive og 49 procent for et EU-exit, viser en ny undersøgelse foretaget for den engelske avis The Telegraph, at de englændere, der vil have et brexit, er mere motiverede til at stemme.

Tager man højde for, hvem af de adspurgte der ved, at de med sikkerhed kommer ned og stemmer, viser undersøgelsen, at hele 52 procent er for et brexit, mens 45 procent vil stemme for at blive.

Frygter immigration

Den største årsag til at brexit-tilhængerne vil ud er, at de er bange for en ukontrolleret og stigende immigration som følge af den verserende flygtningekrise.

En frygt som flere af dem, der vil blive i EU faktisk deler. De er til gengæld bange for, at et farvel til EU vil skade den engelske økonomi, og at usikkerheden for, hvordan England vil fungere uden for et europæisk samarbejde, er værre end usikkerheden omkring den europæiske håndtering af flygtnignekrisen.

Valget afholdes torsdag den 23. juni.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce