Sammenhold. Per Stig Møller og ni andre tidligere udenrigsministre har sendt et brev til Storbritannien.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Sammenhold. Per Stig Møller og ni andre tidligere udenrigsministre har sendt et brev til Storbritannien.

Britisk EU-afstemning

Dokumentation: Udenrigsministrernes brev til briterne

I et åbent brev, som bringes i den britiske avis The Times, advarer ti forhenværende danske udenrigsministre om konsekvenserne af et britisk nej til EU

Britisk EU-afstemning

Storbritannien må ikke give afkald på sit ansvar

»Storbritannien og Danmark sluttede sig sammen til Det Europæiske Fællesskab i 1973. På det tidspunkt var britisk medlemskab en ubetinget forudsætning for dansk medlemskab. Danskerne huskede med dyb taknemmelighed det britiske folks heroiske kamp for frihed og demokrati i Europa under Anden Verdenskrig«.

»Vi så derfor britisk medlemskab som en garanti for, at Det Europæiske Fællesskab ville fortsætte med at udvikle sig hen mod en sikring af fred og demokrati. Storbritannien må ikke give afkald på sit ansvar for at bidrage til, at Europa forbliver tro mod disse grundlæggende målsætninger«.

»Vi er alle tidligere udenrigsministre i Danmark og kommer fra et bredt spektrum af det danske politiske liv. Vi har i en periode på mere end 37 år arbejdet sammen med vores britiske kolleger i EU’s udenrigsministerråd. Nogle af os har engang været aktive modstandere af dansk EU-medlemskab«.

»I dag bakker vi alle kraftigt op om dansk medlemskab og er fælles om ønsket om at se Danmark og Storbritannien stå sammen for at sikre, at det europæiske samarbejde fortsat arbejder for frihed, demokrati og frihandel. Vi kan kun forfølge disse mål effektivt ved at stå sammen som medlemmer af EU«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden