Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Virginia Mayo/AP
Foto: Virginia Mayo/AP

UDTRÆDEN. Der rettes på det britiske flag i Bruxelles op til et topmøde. Men det skal snart fjernes fra EU efter folkeafstemningen om løsrivelse, som tilhængerne af britisk selvstændighed vandt.

Britisk EU-afstemning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU-tilhængere fusker med krav om ny afstemning

Snyd med en offentlig underskriftindsamling skulle tvinge politikerne til at drøfte muligheden for en ny Brexit-afstemning.

Britisk EU-afstemning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saml 10.000 underskrifter - og regeringen vil svare.

Det er tilbuddet fra det britiske parlament til borgerne. Det har indført muligheden for at organisere elektroniske underskriftsindsamlinger, der - hvis tilstrækkeligt mange tilslutter sig kravene - vil blive behandlet af regeringen eller parlamentet.

I øjeblikket ser et krav om at få gennemtvunget en ny afstemning om Storbritanniens frigørelse fra EU til at have fået over tre millioner underskrifter.

Men ifølge de britiske medier ser det ud til, at EU-tilhængere har fusket massivt med underskriftsindsamlingen.

BBC skriver, at en del af underskrifterne kan være efterladt af computere, der er programmeret til at fylde underskriftsindsamlingen op. De såkaldte bots kan tilføje flere hundrede nye underskrifter i minuttet.

»Jeg har stemt 33.000 gange. Jeg lod programmet køre, mens jeg tog et brusebad«, skriver en bruger ifølge tv-stationen på et amerikansk debatforum.

Samtidig viser det sig, at tusindvis af underskrifter stammer fra Vatikanet, hvorfra 39.000 underskrifter kom, selv om landet kun har omkring 800 indbyggere. Andre underskrifter ser ud til at stamme fra blandt andre Nordkorea, Kina eller sågar fra Sydpolen.

Remain'ere deler opskriften på snyde-underskrifter

EU-tilhængere har på sociale medier delt opskriften på at tilslutte sig underskriften, selv om man ikke er bosiddende i Storbritannien og opfordret deres støtter fra andre dele af verden til at deltage i det pres, de vil have lagt på de britiske politikere efter folkeafstemningen.

Det har fået det britiske underhus til at slette titusinder af underskrifter og iværksætte en undersøgelse af svindelen.

Helen Jones fra det britiske parlament - og leder af det udvalg, der behandler andragenderne i underskriftsindsamlingerne - er ked af EU-tilhængernes snyderi.

Skærmbillede
Foto: Skærmbillede

»Vi tager svindel med underskriftsindsamlingerne meget alvorligt, fordi det undergraver det parlamentariske demokratis arbejde. Mennesker, der tilføjer fupunderskrifter til denne underskriftindsamling bør vide, at de undergraver den sag, de skal forestille at støtte«, mener hun.

Bagmand beklager EU-tilhængernes optræden

Underskriftsindsamlingen blev oprettet af en EU-modstander kort før folkeafstemningen på et tidspunkt, hvor det så ud til at blive en valgsejr for EU-tilhængernes side. Han mener, at tilhængerne nu har kapret underskriftsindsamlingen.

»Jeg er i særklasse forfærdet over nogle EU-tilhængeres opførsel, hvordan de optræder efter folkeafstemningen - ikke blot i forbindelse med denne her underskrift, men helt generelt. Folkeafstemningen var retfærdigt gennemført, havde demokratisk opbakning, hver stemme blev vægtet lige. Jeg er overbevist om, at den afspejler dette lands tilstand retvisende«, siger han om udfaldet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden