Foto: Gareth Fuller/AP
Britisk EU-afstemning

Ukip's kronprins indlagt efter slagsmål

Den britiske politiker Steven Woolfe er nu indlagt på hospitalet. Hans tilstand er kritisk.

Britisk EU-afstemning

Et fremtrædende medlem af partiet Ukip er ifølge britiske medier i livsfare efter et slagsmål i Europa-parlamentet.

Det drejer sig om den britiske politiker Steven Woolfe, som er blev kørt på hospitalet, efter at han kollapsede under et møde i parlamentet i Strasbourg.

Han betragtes som favorit til at blive Ukip's nye formand, efter at Diane James forleden trak sig fra posten.

Flere kilder siger overfor The Guardian, at Steven Woolfe tidligere var blevet slået i ansigtet af en af sine partifæller.

Partiets midlertidige leder Nigel Farage siger følgende om episoden:

»Jeg beklager dybt, at Steven Woolfe er kollapset og er blevet kørt på hospitalet, efter der opstod et skænderi under Ukip's møde i Europa-parlamentet i morges. Hans tilstand er meget kritisk«, siger han.

Nu uden for livsfare

Ifølge flere kilder opstod der en heftig diskussion, da Ukip's medlemmer var samlet for at diskutere partiets fremtid, efter at partiets tidligere leder Diane James havde trukket sig fra posten som formand.

Efter sigende skulle Steven Woolfe have fortsat den ophedede diskussion uden for mødelokalet, hvor flere mener, at han er blevet slået.

Da Steven Woolfe vendte tilbage til parlamentssalen for at stemme, kollapsede han og blev kørt på hospitalet.

Tidligere i dag forlød det, at Steven Woolfe's tilstand var særdeles kritisk, og flere kilder meldte efterfølgende, at han var i direkte livsfare.

Blandt andre Raheem Kassam der er tidligere rådgiver for Nigel Farage.

Ifølge avisen The Telegraph er Steven Woolfes tilstand nu mere stabil.

»Det går bedre nu. Jeg har netop talt med Mr. Woolfe, og jeg vil besøge ham på hospitalet senere i eftermiddag. Vi venter stadig på testresultaterne«, siger Nigel Farage til avisen.

Opgør om partiskifte

En kilde tæt på partiet udtaler til The Guardian, at det muligvis var partifællen Mike Hookem, som Steven Woolfe har været oppe at slås med.

Mike Hookem konfronterede Ifølge kilden Steven Woolfe under mødet, hvor han beskyldte ham for at have overvejet at skifte til Det Konservative Parti.

Kilden fortæller til The Guardian, at Steven Woolfe efterfølgende skulle have taget jakken af og bedt Mike Hookem om at træde med ud af parlamentssalen, hvor de endte i håndgemæng.

I bedring

Steven Woolfe har nu selv meldt ud, at han har det godt, og at han er ved god bedring.

»CT-scanningen viser, at der ikke er nogen blodansamling i min hjerne. I øjeblikket føler jeg mig skarpere, gladere og mere smilende end nogensinde før. For en sikkerheds skyld bliver jeg dog på hospitalet natten over og får foretaget en ekstra test for at sikre sig, at alt er godt«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden