Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ebola
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

WHO erklærer Sierra Leone fri for ebola

42 dage uden smittetilfælde får WHO til at erklære endnu et afrikansk land ebolafrit. Guinea er stadig ramt.

Ebola
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tusinder af mennesker har mistet livet under det voldsomme udbrud af virussen ebola, der begyndte med det første tilfælde i marts 2014 i Guinea.

Derfra spredte smitten sig i løbet af få måneder til 60 steder i de tre vestafrikanske lande Guinea, Liberia og Sierra Leone, hvor undtagelsestilstanden greb om sig.

KRITIK

Sidstnævnte, Sierra Leone, er lørdag efter 42 dage uden nye tilfælde af ebola blevet erklæret fri for virussen. Det er den globale sundhedsorganisation WHO, der står bag meldingen. I maj kunne også nabolandet Liberia erklære sig fri for ebola.

Mens Sierra Leone og Liberia har fået bugt med ebola, er virussen fortsat et problem i nabolandet Guinea, der i løbet af de seneste par uger har opdaget 4 nye tilfælde. Alle fire smittede er børn, som har fået virussen fra deres mor. Alene i Sierra Leona har virussen efterladt omkring 12.000 børn uden forældre.

Fire nye tilfælde i Guinea

Nyheden om epidemiens afslutning fik derfor også hovedstaden Freetown til at bryde ud i jubel og fest, beretter blandt andet en af Læger uden grænsers medarbejdere, der befinder sig i landet, på Twitter fredag.

Lys blev tændt for at markere, at den 17 måneder lange kamp for at inddæmme og stoppe smitten af ebola er overstået. Desuden markeres nyheden lørdag formiddag med en ceremoni i Freetown. I Sierra Leone alene har næsten 4.000 mistet livet til ebola, heriblandt 221 nødhjælpsarbejdere.

Men udbruddet har tæret hårdt på kræfterne i de tre lande. Den har bragt hospitaler og øvrige dele af sundhedssystemerne i knæ, hvilket tidligere har fået eksperter til at frygte udbruddet af andre epidemier i de tre lande.

Det 17 måneder lange udbrud af ebola er det voldsommeste nogensinde. Siden det første tilfælde af ebola blev konstateret i 1976 har der været 25 udbrud.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden