Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Aurelie Marrier d'Unienvil/AP
Ebola
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ebola officielt erklæret overstået - for tredje gang på et år

WHO erklærer ebola-epidimien for slut, men advarer samtidig om nye udbrud i de kommende måneder.

Ebola
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Liberia er som det sidste af de vestafrikanske lande blevet helt fri for den frygtede sygdom Ebola. Det erklærede verdenssundhedsorganisationen (WHO) torsdag. WHO advarer dog samtidig om, at der sandsynligvis vil komme nye udbrud.

Den officielle afslutning på epidimien kommer 42 dage efter at den sidste patient i landet er blevet testet negativ to gange. Det svarer til to gange 21 dage, som er inkubationstiden for virusset. Men den definition har vist sig ikke at holde i praksis.

INDSATS

Første gang Liberia officielt blev erklæret fri for virus var i maj sidste år. Siden er sygdommen dukket op igen to gange, og WHO tør altså ikke love, at det ikke sker endnu engang.

»Arbejdet er ikke ovre. Flere udbrud forventes og stærk overvågning og reaktionssystemer vil være afgørende i de kommende måneder«, hedder det i erklæringen fra WHO.

Organisationens landerepræsentant, Dr. Alex Gasasira, roser dog Liberias »effektiv svar på de seneste genkomster af ebola«, og ser det som »en konkret demonstration af regeringens styrkede kapacitet til at håndtere sygdomsudbrud«.

FOTOS

UNDERSØGELSE

Mød manden, der har ansvaret for at begrave ebola-ligene i epidemiens epicenter. Advarsel: Stærke billeder. Kilde: politiken.tv / Journalist: Jacob Svendsen / Foto: Mads Nissen / Klip: Henrik Haupt

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden