Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: Politiken.tv / Frederik Kulager

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stor gruppe flygtninge går på motorvejen ved Rødby

Flygtninge ønsker at komme videre til Sverige.

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»De vil videre til Sverige, de vil ikke være i Danmark«, sådan lyder meldingen fra Politikens reporter Frederik Kulager på en knasende telefonforbindelse fra motorvejen ved Rødby, hvor en stor gruppe flygtninge er begyndt at gå mod København.

De mange flygtninge og migranter fandt ud af, at hvis de blev, ville de blive registreret, og måske ende med at blive i Danmark eller endnu værre sendt til et andet EU-land eller hjem.

Nu er de fortsat mod København med Sverige som mål.

»Stemningen er hektisk, men god«, siger Frederik Kulager, der fortæller, at flygtningene og migranterne råber »Malmø, Malmø« undervejs.

Politiet er tilstede

Flere af flygtningene og migranterne var dem, der ankom til Rødby Havn søndag.

De besluttede i dag at gå fra stationen i Rødby, efter de havde stået og ventet på at komme videre. De frygtede ikke kunne komme videre eller at de vil blive registreret af dansk politi.

»Det gik op for dem (flygtninge og migranterne, red.) på stationen, at de ikke kom nogle vegne. Derfor tog de videre på egen hånd«, siger Politikens Frederik Kulager.

»Her er meget politi. To betjente foran og en betjent for hver femtende meter«, siger han videre om vandringen på motorvejen. Der kører også politibiler rundt i området.

Ifølge politiet selv, har betjentene situationen under kontrol, og flygtningene vil ende med at vende tilbage til den planlagte registrering, som politiet var i færd med i Rødby.

»De (flygtninge og migranterne, red.) har en opfattelse af, at de gerne selv vil bestemme, hvor de vil hen, men det får vi styr på. De skal tilbage til den sagsbehandling, som vi er i færd med«, siger politiinspektør Kim Kliver til Ritzau.

Børn på skuldrene

På trods af den hektiske stemning på motorvejen beskriver Politikens reporter stemningen som god.

»Børnene bliver båret på deres mødres skuldre, og selvom det er hektisk, har jeg ikke set nogle børn græde. Børnene er vant til den her råben og skrigen og alt spektaklet«, siger Frederik Kulager.

Der er cirka 160 kilometer fra Rødby til København, som flygtningene og migranterne har retning mod lige nu.

»De (flygtningene og migranterne, red.) ved loven siger, at de skal registreres. Derfor havde de håbet på, at de kunne tage toget hele vejen til Sverige. De var uforstående over for, at de nu er her«, siger Frederik Kulager.

Og selvom der er langt, tilføjer Frederik Kulager »de er allerede gået hele vejen fra Syrien«.

Mange af de gående flygtninge og migranter siger, de har familie i Norge, Finland og Sverige, og det er derfor, de gerne vil videre.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden