Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Godt 600 har søgt om asyl i Danmark på en uge

Mindst 5.000 flygtninge og migranter har krydset grænsen på en uge. I samme periode har 600 søgt asyl i Danmark

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens Rigspolitiet skønner, at mindst 5.000 flygtninge og migranter er kommet ind over den danske grænse løbet af en uge, har kun 600 søgt asyl.

Det viser de seneste tal fra Røde Kors, der har lavet en optælling af de asylansøgere, der er blevet registreret i Danmark fra den 12. til 18 september.

Med andre ord svarer antallet af asylansøgere i perioden til 12 procent af dem, der er rejst ind i Danmark, baseret på de to skønstal.

Eva Singer, asylchef i Dansk Flygtningehjælp, var til stede i Rødby for to uger siden, da strømmen af flygtninge og migranter nåede Danmark via Tyskland.

Mange er rejst videre mod Sverige

Flere hundrede flygtninge og migranter rejste herfra videre til Sverige, og ifølge Eva Singer oplevede Dansk Flygtningehjælps juridiske rådgivere på stedet, at der primært var to årsager til det.

»Det ene er, at mange af dem, vi talte med, havde familie i Sverige, og de gerne ville rejse videre for at være sammen med dem. Det er jo forståeligt nok«, siger hun og fortsætter:

»Den anden hovedårsag er stor usikkerhed og forvirring omkring reglerne for familiesammenføring i Danmark. Derudover er det klart, at der kan være mange forskellige grunde for den enkelte, men det var de to store grunde, vi hørte om«.

Eva Singer understreger, at der er god grund til at tro, at flygtninge og migranter længe har passeret Danmark for at rejse videre ind i Sverige. Der er bare først nu kommet opmærksomhed om tendensen, mener hun.

Røde Kors vurderer, at godt 40 af de registrerede asylansøgere i løbet af den seneste opgjorte uge er uledsagede børn, der har taget turen hertil på egen hånd uden forældre.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden