Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FLYGTNINGEKRISE. Den store tilstrømning af asylansøgere til Sverige får nu regeringen med statsminister Stefan Löfven i spidsen og de borgerlige til at stramme reglerne for flygtninge.
Foto: Pontus Lundahl (Arkiv)/AP

FLYGTNINGEKRISE. Den store tilstrømning af asylansøgere til Sverige får nu regeringen med statsminister Stefan Löfven i spidsen og de borgerlige til at stramme reglerne for flygtninge.

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svenskerne indfører ikke grænsekontrol

En bred aftale strammer asylregler i Sverige. Men landet lukker ikke som frygtet grænsen.

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De svenske partier strammer reglerne for at få asyl. Men grænsekontrollen genindføres ikke med den nye aftale, sådan som der har været rygter om i medierne.

Den består af en række ændringer, som skal føre til en asylpolitik, der skal være lidt mere på linje med den, der føres i andre europæiske lande, lyder argumentet.

  • Forsørgerkravet ved familiesammenføringer skærpes for nye forhold.
  • Fremtidig får alle andre end børnefamilier, uledsagede børn og kvoteflygtninge som udgangspunkt kun tre års opholdstilladelse.
  • De nyankomne skal undervises i svensk og obligatorisk samfundsfag.
  • Udlændingemyndigheden Migrationsverket skal kunne behandle asylansøgningerne hurtigere.
  • Sverige vil kræve, at andre EU-lande tager imod asylsøgere, der er kommet til landet - ganske som det sker for flygtninge, der fordeles fra Grækenland og Italien.
  • Asylsøgere, der har fået afslag, mister retten til boliger og ydelser.
  • Asylsøgerne skal fordeles mere mellem kommunerne. Ingen kommuner skal kunne undslå sig.
  • Jobskabelsen for ufaglærte øges ved at udvide fradrag for hushjælp og lettere håndværksarbejde og ved at give nyankomne indslusningsjob, også hos arbejdsgivere, der ikke er omfattet af overenskomster.

Bag aftalen står regeringspartierne Socialdemokratiet og Miljøpartiet samt den borgerlige opposition, bestående af Moderaterne, Centerpartiet, Folkpartiet og Kristendemokraterne.

To partier indgår ikke i asylaftalen

To partier står uden for aftalen.

Det indvandringskritiske Sverigedemokraterne er slet ikke inviteret til forhandlingerne. Det har i mange år været forsøgt isoleret totalt af de øvrige partier.

Og Venstrepartiet - en svensk udgave af Enhedslisten - føler sig ifølge nyhedsbureauet TT presset væk fra forhandlingerne af regeringen, som ifølge partiets forhandler er gået efter at nå til enighed med de borgerlige.

Men som det på arabisk blev forklaret af en af de svenske politiske ledere, da aftalen blev fremlagt: »I er velkomne«. Sverige vil fortsat tage imod de flygtninge, der vil til landet.

SVENSK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden