Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
STIG-AKE JONSSON/AP/AP
Foto: STIG-AKE JONSSON/AP/AP

Grænsekontrol. Sverige indførte i går grænsekontrol for at dæmme op for de tusindvis og atter tusindvis af migranter og flygtninge, der kommer til landet. Over 80.000 asylansøgere er inden for den seneste to og en halv måned ankommet til landet.

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flygtninge på Hovedbanegården: 50 personer sendt retur fra Sverige

24 timer efter svensk grænsekontrol forsøger flygtninge at finde alternative ruter.

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Færger, tog og biler bliver kontrolleret.

I øjeblikket arbejder de svenske betjente med at eksekvere grænsekontrollen, som blev indført i Sverige klokken 12 i går.

Det har på nuværende tidspunkt resulteret i, at omkring 50 flygtninge og migranter er blevet sendt retur til Danmark.

Det oplyser Lars Förstell, pressesekretær hos politiet i Skåne, til Politiken.

»Der er tale om 50 personer, der ikke har villet søge asyl i landet. Det hele er foregået helt stille og roligt«, fortæller han.

Ønsker heller ikke asyl i Danmark

Bliver man standset, og kan man ikke fremvise gyldig identifikation, har man tre muligheder: Man kan søge asyl i Sverige, tage tilbage til Danmark eller forsøge at finde en alternativ rute uden om Sverige, hvis man eksempelvis ønsker at rejse til Norge.

Over 80.000 asylansøgere er inden for den seneste to og en halv måned kommet til Sverige. I perioden efter klokken 12 i går har de svenske myndigheder registreret 500-600 personer, som ønsker at søge asyl i landet, beretter den svenske avis Dagens Nyheter.

Der er altså tale om et fåtal, som er vendt om efter deres møde med svenske betjente, som krævede at se identifikation, hvis de ville rejse igennem landet og ikke ønskede at søge asyl.

Mange af de afviste har overnattet på Københavns Hovedbanegård, og hovedparten blev tidligere i dag sendt på et tog tilbage mod Tyskland, fordi de ifølge Politikens oplysninger heller ikke ønskede at søge asyl i Danmark.

Det kan indikere, at flygtninge og migranterne oprindeligt ønskede at rejse videre mod Norge eller Finland.

Flygtningeforening bistår med hjælp

Frivillige fra græsrodsorganisationen Refugees Welcome har været til stede på Hovedbanegården for at vejlede de overnattende og bistå med deres rejse videre.

ANALYSE

De frivillige fra Refugees Welcome forventer ikke, at større grupper af flygtninge i dag vender tilbage til Danmark fra Sverige. I frustration over det, de frivillige oplever som manglende opmærksomhed fra medierne i de seneste uger, ønsker de frivillige ikke at udtale sig til citat.

Dog oplyser de, at de fortsat vil være til stede dagen igennem for at hjælpe flygtninge, der måtte ankomme.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden