Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

HH Feries: Asylansøgere hægter sig fast under lastbiler

Migranter prøver at omgå id-kontrol ved at hægte sig fast under lastbiler på færge til Sverige, siger rederi.

Flygtningestrøm
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere migranter har de seneste dage hægtet sig fast på eller under lastbiler, som kører til færgen, der sejler fra Helsingør til Helsingborg i Sverige. Det skriver HH Feries i et brev til deres fragtkunder, hvor de advares om de farlige situationer.

»Det er naturligvis en uheldig og potentielt meget farlig situation, som disse mennesker bringer sig selv og andre i«.

»Vi må derfor bede alle vores kunder om at udvise skærpet opmærksomhed for at undgå uforvarende at komme til at transportere asylansøgere på denne måde«, skriver direktør i HH Feries, Henrik Rørbæk i brevet.

Siden 4. januar har der været id-kontrol ved den dansk-svenske grænse. HH Feries har per 26. april kontrolleret 773.000 passager, heraf blev 2676 afvist, og 127 menes at være migranter.

Inden for de seneste par uger er der set en stor tilstrømning af formodede migranter. For godt to uger siden var i alt kun 64 formodede migranter blevet afvist siden kontrollens start, forklarer direktør i Danmarks Rederiforening, Jakob Ullegaard.

»Vi ser denne tendens, som vi også har set ved den engelske kanal. Når bilerne holder på vej ned til færgen, sniger de sig op under lastbilerne«.

»Under en lastbil er der ret meget plads. Der er også plads til at sidde som menneske, men det er selvfølgelig rigtig farligt«, siger han.

Transportøransvar

Færgerne er underlagt transportøransvar, og HH Feries har derfor kontrollanter på den danske side af grænsen for at tjekke passagernes id. Derudover bliver passagerne tjekket i Helsingborg af de svenske myndigheder.

»Det her understreger, at id-kontrollen er en myndighedsopgave. Hvis der er nogen, der har personer med i deres bagagerum, kan vi ikke bede dem om at åbne bagagerummet«, siger Jakob Ullegaard.

»Men hvis nogen kommer forbi kontrollen, og på den svenske side viser sig ikke at have id, er det færgerne, der er under bødekrav«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden