»Jeg vidste ikke, at Donald Trump taler flydende nazi«

Muslimer verden over tager afstand fra republikansk præsidentkandidats forsag om at lukke USA for islamtro.

Amerikansk præsidentvalg 2016

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump vil lukke USA's grænser fuldstændigt for muslimer.

Det skal - mener han - være konsekvensen af to militante muslimers drab på 14 ofre ved at angreb på en julefest på en offentlig arbejdsplads i Californien.

Det kan være, at det giver stemmer i USA. Men i den muslimske verden undrer man sig over det rabiate forslag. Nyhedsbureauet AP har spurgt sig for og fået disse reaktioner:

 • Jeg vidste ikke, at Donald Trump taler flydende nazi.

- Bassem Youssef. Tidligere talkshowvært i Mellemøsten via Twitter.

 • Jeg beder ikke. Jeg drikker. Jeg prøver at score. Det gør alle mine venner. Jeg er omtrent lige så muslimsk som Trump. Forbyde muslimer? Aner han, hvor mange muslimer, der kun er muslimer på papiret?

- Tareq. Universitetsstuderende i Kairo i Egypten.

 • Han ophidser ikke-muslimer mod muslimer af politiske grunde.

- Sadia Hafeez. Universitetsstuderende i Islamabad i Pakistan.

 • Før valg kommer politikere med kontroversielle udtalelser. Jeg tror ikke, at nogen bør tage denne amerikanske præsidentkandidats udtalelse alvorligt.

- Nawazish Ali. Taxichauffør i Islamabad i Pakistan.

 • Siden begivenhederne i Frankrig har jeg tænkt, at 2016 eller deromkring bliver et råddent år for en enlig, muslimsk, arabisk fyr, når han skal have et visum til hvor som helst i verden.

- Amr Khalifa. Bankmand i Kairo i Egypten.

 • Jeg blev født i en muslimsk familie og bar slør i en tidlig alder. Nu er jeg ateist, men jeg kan ikke sige det til nogen eller tage det af, for så vil de sandsynligvis slå mig ihjel. Mit spørgsmål til Donald Trup er: Hvordan kan du vide, at den muslim, du vil forbyde, rent faktisk er en muslim. Tror du ikke, at en ekstremist kan lade som om, han afskriver islam og komme ind som kristen eller ateist og stadig sprænge dit land i luften. Det her er ikke sådan, du bekæmper terrorisme. Det er sådan, du nærer den.

- Aya. Universitetsstuderende i Kairo i Egypten.

Der er 1,7 milliarder muslimer i verden. Hvis de alle var slette mennesker, ville verden være ubeboelig.

 • Jeg tror ikke, at USA vil afvise muslimer, blot fordi de er muslimer. Jeg ser Trump som en tosse. Han kommer med vanvittige udtalelser.

- Yara Faris. Journalist på Vestbredden.

 • Jeg synes, at de udtalelser er skammelige. Det er ikke det USA, jeg kender. Jeg er sikker på, at hovedparten af amerikanerne ikke er enige, for det afspejler ikke de amerikanske værdier.

- Usama Sallah. Palæstinensisk forretningsmand i Jerusalem.

 • Jeg har i Amerika set et demokratisk land, rare mennesker, der elsker livet, et stort land, der er rede til at tage imod mennesker fra hele verden og et land med store værdier, som Trump i særklasse ikke repræsenterer. Som muslim tænker jeg, at Trump ikke repræsenterer USA. Han repræsenterer kun sig selv.

- Ahmed Jalajel. Palæstinensisk journalist i Jerusalem.

 • Modreaktionen kommer til at være mod muslimer. Det muslimske samfund har fanget den iboende racisme i dele af USA's politiske liv. Det betyder, at smeltediglen i sidste ende ikke smelter sammen.

- Sam Bahour. Palæstinensisk-amerikansk erhvervskonsulent i Ramallah på Vestbredden.

 • Hvorfor er det sådan, at når der er tosser, der tilfældigvis er muslimer, så skyder de skylden på alle muslimer? Jeg nægter at være ansvarlig for nogen, som begår kriminalitet og tilfældigvis er muslim.

- Aziza Yousef. IT-professor ved King Saud-universitetet i Riyadh i Saudi-Arabien.

 • Det her er blot en politik, der skal tilfredsstille dem, som ikke bryder sig om muslimer og dermed vinde yderligere opbakning. Det er rigtigt, at der er muslimske ekstremister - dem, der ikke vil noget godt for islam. Men der er 1,7 milliarder muslimer i verden. Hvis de alle var slette mennesker, ville verden være ubeboelig.

- Somchai Jewangma. Medarbejder fra det thailandske Sheikhul Islam-kontor, der tager sig af muslimske sager.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Donald Trumps udtalelser er et desperat udsagn fra en desperat mand, der ved, at han klamrer sig til et halmstrå og ikke har nogen chance for at vinde valget.

 • Donald Trump prøver tydeligvis at puste til ilden. Denne tragedie handler ikke om muslimer. Han ville gøre mere gavn, hvis han sagde: 'Lad USA tage våbnene mere alvorligt og forbyde dem'. Den ene simple løsning ville være langt mere passende og gøre Amerikas gader langt sikrere.

- Azra Khan. Leder af Det Islamiske Center i Canberra i Australien.

 • Hans forslag afspejler tankegangen hos mange i Amerika. Det er bekymrende.

- Nur Jazlan Mohamad. Viceindenrigsminister i Malaysia.

 • Donald Trumps udtalelser er et desperat udsagn fra en desperat mand, der ved, at han klamrer sig til et halmstrå og ikke har nogen chance for at vinde valget. Så han prøver at vinde det ved at ride på islamofobi-industrien.

- Keysar Trad. Formand for Den Australske Islamiske Venskabsorganisation i Sydney.

 • Ingen ved deres fulde fem vil på nogen måde tilgive det, der netop skete med de to personer i dén by. Men under ét at fordømme alle muslimer og at forsøge at foreslå, at muslimer ikke skal have adgang til Amerika, er ganske latterligt.

- Ikebal Patel. Den tidligere formand for Den Australske Sammenslutning af Islamiske Råd.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce