Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
GOLF. Donald Trump på sit golfresort i weekenden til et pressemøde om Brexit.
Foto: Andrew Milligan/AP

GOLF. Donald Trump på sit golfresort i weekenden til et pressemøde om Brexit.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump straffer medie, dagen efter han kaldte journalist »nasty, nasty«

Buzzfeed, Washington Post og The Guardian. Listen af medier, som republikanernes forventede præsidentkandidat har bandlyst, bliver længere.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Donald Trump er kendt for mange ting.

En af dem er republikanerens forventede præsidentkandidats hårde tone mod medier og journalister, som han på flere pressemøder har kaldt »verdens mest uærlige mennesker«.

Tidligere har han bandlyst medierne Buzzfeed og Washington Post fra pressemøder, og nu er The Guardian kommet i samme situation.

Kritisk spørgsmål udløste bandlysning

Lørdag blev en fotograf og en journalist fra The Guardian udelukket fra et pressemøde på Donald Trumps golfresort i Aberdeen, Skotland.

Den nægtede adgang skete dagen efter, at Donald Trump på et pressemøde blev stillet et kritisk spørgsmål af journalisten Ewen MacAskill fra avisen.

Ewen MacAskill nævnte en række britiske ledere, som han indikerede ikke ville mødes med præsidentkandidaten, fordi »han blev anset som værende giftig«.

Som kommentar til spørgsmålet kaldte Donald Trump journalisten fra The Guardian en »nasty, nasty guy«, og dagen efter blev mediet nægtet adgang til pressemødet på golfresortet, skriver The Guardian.

LÆS OGSÅ:

Da Ewen MacAskill og en fotograf mødte op for at deltage i pressemødet på golfresortet lørdag, fik de først at vide, at de ikke var akkrediteret til pressemødet, og at de derfor ikke kunne komme ind.

Kort tid efter ændrede forklaringen sig til, at der ikke var plads på parkeringspladsen, og der heller ikke var plads i det telt, som var stillet op til pressen. Beslutningen kom fra højeste autoritet, sagde sikkerhedsvagterne, ifølge The Guardian.

Efter episoden tweetede den udelukkede journalist om episoden.

Det fik flere medier, som var blevet tilladt adgang til Trumps golfresort, til at reagere.

Først skrev fotografen Matt Lloyd fra indersiden af resortet, at der var: »En masse plads på parkeringpladsen«.

David Martosko, Politisk USA-redaktør for Daily Mail, tweetede, at sikkerhedsvagterne på præsidentkandidatens golfbane havde haft skevet på toppen af listen med pressefolk, at »ingen Guardian eller Buzzfeed«.

Flere medier udelukket

Mediet Buzzfeed tweetede derefter også, at de de var blevet smidt ud af golfresortet.

Derfor tog den udsmidte reporter for Buzzfeed, John Stanton, i stedet et billede af naboens hus, som havde rejst det mexicanske flag for at vise »solidaritet med det mexicanske folk«, forklarede naboen David Milne til The Guardian.

Buzzfeed blev upopulær hos præsidentkandidaten allerede i 2014, da de skrev en artikel, der hed »36 timer i sporet på Donald Trumps falske kampagne«.

:

I starten af juni skrev Donald Trump på sin Facebook, at han officelt havde udelukket Washington Post, fordi de er »uærlige« og »falske«. Udmeldingen kom efter, at Washington Post have skrevet en overskrift, som Donald Trump mente var misledende.

Til pressemøder har Donald Trump blandt andet udtalt, at »politiske journalister er nogle af de mest uhæderlige mennesker, jeg har mødt«, og at »70-75 procent af alle journalister er scum«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden