USA. Politiet er talstærkt til stede ved det republikanske partis konvent, der begynder i dag.
Foto: John Minchillo/AP

USA. Politiet er talstærkt til stede ved det republikanske partis konvent, der begynder i dag.

Amerikansk præsidentvalg 2016

Politifolk i Cleveland beder indtrængende om en nul-våben-politik

Politifagforening vil have suspenderet liberale våbenregler forud for partikonvent.

Amerikansk præsidentvalg 2016

Drabene på tre politibetjente i Baton Rouge i Louisiana søndag resulterer nu i en yderst sjældent set appel fra politiforbundet i Cleveland i Ohio.

Forud for det republikanske partis konvent åbning i Quicken Loans Arena i dag, beder betjentenes fagforening i Ohio nemlig om at få suspenderet de liberale våbenregler, der ellers gælder i staten. Af den simple grund at man er bange for, at der vil blive skudt på betjente under det flere dage lange konvent.

Stephen Loomis, der er formand for fagforeningen, har i et brev anmodet statens guvernør John Kasich om at ændre våbenreglerne. I Ohio er det tilladt for borgere at bære våben synligt, så længe de har den nødvendige tilladelse. Det er også under republikanernes konvent tilladt at medbringe våben i en såkaldt ’eventzone’.

Man må dog ikke bære våben i selve Quicken Loans Arena, hvor Donald Trump torsdag forventes at blive udnævnt som republikanernes præsidentkandidat.

»Vi kommer til at undersøge og holde skarpt opsyn med alle, der bærer våben ved konventet. Om det så er haglgeværer eller andre håndvåben«, siger Stephen Loomis til CNN.

I et andet interview – med The New York Times – bønfalder han folk om »at lade deres våben blive derhjemme«.

Sikkerhed i højsædet

Guvernør John Kasich, der var en af Donald Trumps konkurrenter i kampen om præsidentkandidat-nomineringen, afviser dog, at han kan ændre på de forfatningsmæssige love i staten.

Sikkerheden er da også i forvejen i højsædet omkring det republikanske partikonvent i centrum af Cleveland.

Veje er afspærret, og sneplove er sat ind for at afskærme indgangen til området.

Det lokale bystyre har desuden indført forbud mod 72 forskellige former for genstande i nærheden af konventet, såsom vandpistoler og tennisbolde.

Der kommer dog til at blive nok at se til for betjentene under konventet i arenaen, som til daglig er hjemmebane for basketballholdet Cleveland Cavaliers.

Mange demonstrationer i vente

Både organisationer som Citizens for Trump og Black Lives Matter-relaterede grupper har meldt deres ankomst og vil demonstrere mandag. Også den højreorienterede milits Oath Keepers tropper op.

Det er i dag kommet frem, at den mand, der tidligt søndag morgen skød og dræbte tre politibetjente i Baton Rouge, var en krigsveteran med fortid som marineinfanterist i den amerikanske hær.

Manden, der udførte attentatet i Louisiana, hed Gavin E. Long, og han angreb betjentene på sin 29-års fødselsdag, før han selv blev skudt.

Angrebet var blot et blandt flere af sin art i USA i den seneste tid. 7. juli blev fem politifolk skudt og dræbt i Dallas i Texas under en demonstration mod drabet på to sorte borgere i samme by.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce