Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
J. Scott Applewhite/AP
Foto: J. Scott Applewhite/AP

Præsidentkandidat. Til republikanernes konvent, som blev afholdt i Cleveland i denne uge, blev det officielt, at Donald Trump er Det Republikanske Partis bud på USA's næste præsident.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerikansk avis bryder med normerne og kalder Trump en »trussel mod USA's demokrati«

The Washington Post advarer mod Donald Trump, som avisen nægter at bifalde som amerikansk præsidentkandidat.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

The Washington Post nægter at lade som om, at man bifalder Donald Trump som republikansk præsidentkandidat.

Sådan lød det i denne uge i en usædvanlig kras leder i den amerikanske avis. Lederen er blevet delt på Facebook over 11.400 gange. Heri erklærer en af USA's førende aviser, at den mand, som republikanerne har valgt som partiets endelige bud på den næste amerikanske præsident, er en »direkte trussel mod USA's demokrati«.

»Donald J. Trump har indtil videre været republikanerens problem. Denne uge blev han en udfordring, som nationen må konfrontere og overvinde. Ejendomsmatadoren er ukvalificeret til at tjene som præsident«, mener avisen.

Vil være »farlig for nationen«

The Washington Post har flere hundrede journalister ansat.

Det er den største avis i den amerikanske hovedstad Washington D.C og er gennem tiden blevet tildelt hele 47 Pulitzer-priser for sin journalistik.

POLITIKEN MENER

I sin leder, som blev bragt for to dage siden men stadig er den absolut mest læste artikel på Washington Post's hjemmeside, erkender avisen, at »det er et usædvanligt tidspunkt at komme med en sådan erklæring«.

Dette efterår kan vi ikke hylde den republikanske nominerede eller lade som om, at vi bifalder ham. Trump som præsident vil være farligt for nationen og for verdenen

»I et almindeligt valgår ville vi anerkende republikanernes nominerede, gå videre til demokraternes konvent og bruge de følgende måneder på - som andre vælgere - at evaluere, hvordan kandidaterne præsterer i debatter, i deres valgkamp og i deres programerklæring. Dette år vil vi følge valgkampagnen som altid ved at tilbyde ærlige synspunkter, når det gælder kandidaterne. Men dette efterår kan vi ikke hylde den republikanske nominerede eller lade som om, at vi bifalder ham. Trump som præsident vil være farligt for nationen og for verdenen«, lyder det fra avisen.

Arrogant løgner uden erfaring

Avisen peger på, at Donald Trump ikke har politisk erfaring.

Der er »intet i Mr. Trumps CV, som antyder, at han vil kunne gøre det godt i Washington«, mener avisen.

Han evner øjensynligt ikke at tage imod gode råd.

Han er arrogant.

Ignorant.

Lyver.

Og når han bliver taget i en løgn, gentager han blot sin løgnagtigheder, ligesom han fortsætter med at fremsætte ikke-dokumenterede påstande om sine politiske modstandere og eksempelvis muslimer og mexicanere.

Han finder på uretsmæssige syndebukke, bidrager med »dunkle konspirationsteorier« og har intet positivt at tilbyde.

Derudover kan han som præsident blive en »katastrofe« for den globale sikkerhed, og han har truet med tortur og bomber, sanktioner mod den uafhængige presse og har bifaldt vold, skriver Washington Post.

Alt sammen er det blot nogle af de kritikpunkter, avisen opremser, inden der afsluttende i lederen konkluderes:

»Partiets manglende dømmekraft efterlader nationens fremtid, hvor den hører til; i vælgernes hænder. Mange amerikanere kan ikke lide hverken den ene eller anden kandidat dette år. Vi har kritiseret den formodede demokratiske kandidat Hillary Clinton før, og vi vil gøre det igen, når det er berettiget. Men vi tror ikke, at hun (eller kandidater for Det Libertarianske Parti eller Det Grønne Parti for den sags skyld) repræsenterer en trussel for den amerikanske forfatning. Mr. Trump er en direkte og aktuel fare«.

Trump blacklister avisen

Følelsen er gengældt fra Trump.

I hvert fald har den republikanske præsidentkandidat tidligere annonceret, at journalister fra Washington Post er blacklistet, når det gælder forskellige events i forbindelse med hans valgkamp.

Faktisk kom meldingen fra Trump for over en måned siden. 13. juni lød det, at på grund af den »utroligt unøjagtige dækning« af hans kampagne, som The Washington Post stod for, ville journalister fra den »falske og uærlige« avis ikke kunne få presseakkrediteringer til hans kommende valgarrangementer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden