Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

E-mail-skandale ryster det demokratiske parti kort tid inden partiet åbner sit konvent for at kåre Hillary Clinton som præsidentkandidat. Kilde: Politiken / Johannes Skov Andersen

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mail-lækage fælder demokratisk topfigur inden konvent

Fejringen af Hillary Clinton begynder med en møgsag, som koster partisekretæren posten.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Demokratiske Parti åbner sit konvent i Philadelphia i dag med solid intern ballade.

Partiets øverste organisatoriske leder, partisekretær Debbie Wasserman Schultz, meddelte i aftes, at hun vil trække sig, når konventet er overstået.

Hun vil desuden ikke lede konventet, hvor Hillary Clinton officielt skal nomineres som partiets præsidentkandidat. Hun mener, at hun bedst hjælper Clinton på vej mod sejr over Donald Trump ved at forlade posten, fortæller hun i en skriftlig kommentar.

«En pokkers løgner«

Wasserman Schultz, der også er medlem af Kongressen for Florida, har længe været upopulær i store dele af partiet, men i weekenden forsvandt den sidste rest af tillid, efter at et læk af hackede e-mail viser, at hendes finansdirektør har luftet muligheden for at så tvivl om præsidentkandidat Bernie Sanders’ religion, og Wasserman Schultz har selv omtalt Sanders’ kampagnechef, Jeff Weaver, som en »pokkers løgner«.

LÆS MERE

Partiets organisatoriske ledelse skal holde sig neutralt mellem partiets kandidater, men Sanders-lejren har længe anklaget partisekretæren for at arbejde for Clinton i det skjulte.

»Det er skandaløst og trist, at man har folk siddende i vigtige stillinger i DNC (Det Demokratiske Partil red.), der har prøvet at underminere min kampagne«, siger Bernie Sanders til tv-stationen CNN.

Efter Wasserman Schultz' afsked har Hillary Clinton gjort hende til en slags æresformand for sin valgkamp - hvilket kun frustrerer Sanders-lejren yderligere.

Hacket af russer

Det Demokratiske Parti meddelte tidligere i år, at dets it-systemer havde været udsat for indbrud fra en russisk hacker, der blandt andet havde kigget på partiets filer om Donald Trump.

»Det foruroligende er, at eksperter fortæller os, at statslige russiske aktører brød ind i DNC stjal disse e-mails«, siger Hillary Clintons kampagnechef, Robby Mook, som ifølge CNN mener, at russerne direkte forsøger at hjælpe Donald Trump med at slå Hillary Clinton.

Han fremlagde ikke informationer om, hvilke eksperter partiet har talt med.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, og Donald Trump har jævnligt udtrykt sig venligt om hinanden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden