Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

E-mail-skandale ryster det demokratiske parti kort tid inden partiet åbner sit konvent for at kåre Hillary Clinton som præsidentkandidat. Kilde: Politiken / Johannes Skov Andersen

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fortrolige emails afslører, at partifolk modarbejdede Bernie Sanders

Skandale ryster det demokratiske parti lige inden, at partiet åbner sit konvent for at kåre Hillary Clinton som præsidentkandidat.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I den kommende uge afholder demokraterne deres partikonvent i USA, og derfor skulle man tro, at partiet havde mere end nok at gøre med at blæse til kamp mod republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump.

Men nu truer en skandale i partiet med at tage i hvert fald noget af opmærksomheden, fordi topfolk internt i partiet har forsøgt at skade Hillary Clintons største udfordrer som præsidentkanditat, Bernie Sanders.

Skandalen drejer sig om den såkaldte Democratic National Committee (DNC), som har til opgave at styrke partiets kandidater op til valg på både lokalt og nationalt niveau og derfor ikke må fremhæve en kandidat frem for en anden.

Han er gået let hen over at sige, at han er ud af jødisk herkomst

For få dage siden offentliggjorde WikiLeaks over 20.000 emails, som topfolk i DNC enten havde sendt eller modtaget. I en mail dateret 21. maj spekulerer et medlem af komitéen ifølge New York Times i, om man kan få journalister til at skrive, at Bernie Sanderas kampagne er »noget rod«

New York Times refererer også en emailudveksling mellem to andre medlemmer af komitéen, hvor de diskuterer, om de kan så tvivl om Bernie Sanders religiøse overbevisning.

»Han er gået let hen over at sige, at han er ud af jødisk herkomst. Jeg mener, jeg har læst, at han er ateist«, skriver et af de to medlemmer blandt andet ifølge New York Times.

Skandalen har foreløbig ført til, at lederen af DNC, Wasserman Schultz, er blevet presset til at opgive sin post, men spørgsmålet er, om Bernie Sanders' tilhængere mener, at det er tilstrækkeligt.

Gentagne beskyldninger

Under primærvalgkampen kritiserede Bernie Sanders flere gange valgkomitéen for at gå Hillary Clintons ærinde, og søndag formiddag sagde Bernie Sanders til CNN, at lækket af de mange emails blot bekræfter, at der hele vejen igennem har været hold i beskyldningerne.

»Jeg er ikke ateist. Men bortset fra alt det, så er det uhyrligt og trist, at man har folk siddende i vigtige stillinger i DNC, der har prøvet at underminere min kampagne«, sagde han.

Men Bernie Sanders gjorde det klart over for CNN, at han ikke vil bruge skandalen til at genåbne primærvalgkampen og på ny udfordre Hillary Clinton, fordi det nu handler om at bekæmpe Donald Trump, som han kaldte »den måske værste republikanske kandidat« i amerikansk historie.

Rettelse: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at formanden for det demokratiske parti var blevet afsat. Hun valgte selv at trække sig.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden