Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: AP

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sanders fik heltemodtagelse på demokratisk konvent

Bernie Sanders gav Hillary Clinton en helhjertet støtte i nat, men han giver sine tilhængere en sidste chance for at råbe højt.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bernie Sanders skulle nærmest kæmpe for at få lov til at tale i nat på det demokratiske konvent.

Præsidentkandidatens tilhængere jublede simpelthen så meget, da han gik på talerstolen som den sidste, at han måtte vente flere minutter, før han kunne begynde.

»Jeg ved, mange her i salen er skuffet over valgresultatet. Jeg tror, det er rimeligt at sige, at ingen er mere skuffede end jeg. Til alle støtter her i salen og rundt i landet vil jeg sige, at jeg håber, I er stolte af de historiske resultater, vi har opnået. Sammen, kære venner, har vi begyndt en politisk revolution, der transformerer USA, og den revolution – vores revolution - fortsætter«.

Tilhørere sad med tårer i øjnene, og de blå Bernie-skilte dominerede salen totalt. Bernie Sanders talte efter en dag, hvor hans tilhængere hurtigt satte sig på konventet med massevis af tilråb til deres ikon og buhråb til talere, som støttede Hillary Clinton.

LÆS MERE

Tre gange i løbet af dagen bad Sanders-lejren tilhængerne om at dæmpe sig, men til gengæld var energien igen helt i top, da Sanders selv talte. Han takkede sin tilhængere for de over 13 millioner stemmer og historisk mange kampagnebidrag.

Foto: Mary Altaffer/AP

»Dette valg handler om, hvilken kandidat der forstår de virkelige problemer, som vores land står overfor, og tilbyder reelle løsninger«, sagde han og talte om Trump som en mand, der går efter at udnytte vælgernes frygt.

»Vi har brug for ledere, der vil forbedre livet for alle arbejdende familier, børnene, de ældre, de syge og fattige. Vi har brug for lederskab, der samler folk og gør os stærkere. Ikke ledere, der fornærmer latinoer, muslimer, kvinder, afroamerikanere og soldaterveteraner. Bedømt på disse parametre vil enhver objektiv observatør konkludere, at det er nødvendigt, at Hillary Clinton bliver USA’s næste præsident«, sagde Sanders til salens enorme jubelbrøl.

Afstemning venter

Han giver dog sine tilhængere muligheden for et sidste oprør mod Clinton-lejren. Tirsdag skal konventet formelt stemme om, hvorvidt Clinton eller Sanders skal være partiets præsidentkandidat. Selv om Sanders nu åbent støtter Clinton, har han officielt ikke trukket sig endnu.

»Jeg ser frem til afstemningen i morgen«, sagde han til de glødende tilhængeres store glæde.

På republikanernes konvent i sidste uge vakte det ramaskrig, da Texas-senator Ted Cruz i sin tale nægtede at støtte sin gamle rival, Donald Trump.

LÆS MERE

Bernie Sanders’ støtte til Clinton var der til gengæld ikke tvivl om.

»Det er ingen hemmelighed, at Hillary Clinton og jeg er uenige om en række emner. Det er, hvad denne valgkamp har handlet om. Det er det, demokrati handler om (…). Hillary Clinton bliver en fremragende præsident, og jeg er stolt af at støtte hende her i aften«.

Hillary Clinton holder sin store konventtale på torsdag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden