Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Matt Slocum/AP
Foto: Matt Slocum/AP

Utilfredshed. Demonstranter fra BlackLivesMatters var blandt de vrede protesterende uden for det demokratiske partikonvent.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Demonstranter støder sammen med politiet under demokratisk konvent

Bernie Sanders-tilhængere udvandrer fra det demokratiske konvent, hvor Hillary Clinton blev nomineret som præsidentkandidat.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Den motherfucking politiske revolution fortsætter«, råber en ung fyr nær udgangen ved det demokratiske partikonvent.

»Den motherfucking politiske revolution fortsætter«, svarer en lille gruppe unge tilhængere i Bernie-trøjer.

Derefter begyndte de at gå mod den nærmeste metrostation, og det demokratiske konvent var blevet yderligere otte-ti delegerede fattigere.

Flere er anholdt

Følelserne kom i kog i nat i Philadelphia, hvor Hillary Clinton officielt blev nomineret som demokraternes præsidentkandidat.

Bernie Sanders stod selv for at kåre hende.

LÆS MERE

Grupper af Sanders-tilhængere udvandrede fra ikke blot salen, men også fra hele Wells Fargo-Centret, hvor det lokale basket- og ishockeyhold normalt holder til. Uden for centret har der både søndag, mandag og tirsdag været tusindvis af demonstranter, og i nat blev flere anholdt efter sammenstød med politiet, skriver nyhedsbureauet AP.

En stor gruppe af demonstranterne kom fra bevægelsen BlackLivesMatters, skriver Politico.com, og der var også pro-Palæstina-demonstranter sammen med de Sanders-tilhængerne.

Sanders’ opfordringer til sammenhold i partiet preller totalt af på hans mest indædte tilhængere. De mener, at der er blevet fusket med valgresultatet, og de føler, at de er blevet ignoreret af partitoppen.

Tårer i øjnene

Inde på selve konventområdet iværksatte cirka 100 Sanders-delegerede og –tilhængere en aktion med civil ulydighed i et område, hvor pressen holder til. Flere havde sat sort tape over munden som en protest mod partiets behandling af dem. Andre råbte også højt om vælgerbedrag.

18-årige Abby Davis fra Nebraska forsøger at holde tårerne tilbage, mens hun og flere begyndte deres udvandring.

»Jeg kan ikke sidde stille og lade dette ske. Vi blev snydt for valgsejren. Hun fik flest delegerede, men valget var ikke på nogen måde retfærdigt. Jeg ved ikke, hvad der skal ske nu, men jeg bliver nødt til at være en del af det«, siger hun til Politiken.

Bernie Sanders har forsøgt at få sine tilhængere til at støtte Hillary Clinton.

»Det er ingen hemmelighed, at Hillary Clinton og jeg er uenige om en række emner. Det er, hvad denne valgkamp har handlet om. Det er det, demokrati handler om (…). Hillary Clinton bliver en fremragende præsident, og jeg er stolt af at støtte hende her i aften«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden