Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kilde: AP

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bill Clinton livede op, da han gik til angreb på republikanerne

Tilhørerne på konventet skulle igennem gamle historier, før ekspræsidenten havde talt sig varm.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bill Clinton skulle fri til Hillary Clinton tre gange, før hun sagde ja. Han nåede endda at købe et hus uden hendes viden og med et månedligt afdrag på 175 dollars, før hun sagde ja.

Den slags historier fik tilhørerne på det demokratiske konvent, da ekspræsidenten gik på talerstolen for at holde støttetale for sin hustru, der i nat officielt blev nomineret som partiets præsidentkandidat.

USA's 42. præsident er kendt som en fabelagtig taler, men Bill Clinton sendte første lytterne igennem en stribe noget bedagede historier om, hvad Hillary opnåede af resultater i 70’erne og 80’erne. Han fortalte, hvordan hun skabte gratis retshjælp til fattige, hjalp sorte mod diskrimination, skabte visioner for uddannelsessystemet i Arkansas og så videre.

»Hun gjorde ikke grin af folk med handikap, hun forsøgte at løfte dem op«, sagde han – en reference til Trumps mobning af en handikappet journalist.

»Hun er for pokker den bedste, jeg nogensinde har mødt, til at skabe forandringer«, sagde Bill Clinton - der tydeligvis havde som en af sine missioner at få mærkatet ’status-quo’ væk fra hendes image.

Bill Clinton: Det er opspind

Da han begyndte sine angreb på republikanerne, fik han for alvor leveret de skarpe replikker. Han talte blandt andet om det republikanske konvent i sidste uge, hvor skældsordene væltede ned over Hillary.

»Hvordan passer så alt det, jeg lige har sagt med, hvad I hørte på det republikanske konvent? Svaret er: Det gør det ikke. Det ene er virkeligheden – det andet er opsind«.

»En person, der skaber reel forandring, er en reel trussel. Deres eneste mulighed er at gøre hende til en tegneseriefigur«.

Bill Clintons evner til at gøre kompliceret økonomisk politik let at forstå har fået præsident Barack Obama til at kalde ham for sin »minister for at forklare ting«, men i aften holdt han sig stort set fra økonomien. Mod slutningen kom han til gengæld med en mere følelsesladet appel, da han talte til særlige grupper i samfundet.

»Hvis du er muslim og elsker USA og hader terror, så bliv her og hjælp os med at vinde. Hvis du er en ung afroamerikaner, der er desillusioneret og bange - vi så i Dallas, hvor fantastisk vores politi kan være – hjælp os med at skabe en fremtid, hvor ingen er bange for at gå på gaden, inklusive dem i blå (betjentene , red.) «.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden