Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP/AP
Foto: AP/AP

ROS. Donald Trump har større tiltro til Vladimir Putins lederegenskaber end Obamas.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump: Putin er »en bedre leder« end Obama

Den republikanske præsidentkandidat får endnu engang eksperter og politiske modstandere til at måbe med hyldest til Vladimir Putin

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ifølge den republikanske præsidentkandidat Donald Trump er den russiske præsident Vladimir Putin en bedre leder end hans amerikanske ditto, Barack Obama.

Det skriver avisen New York Times.

Udtalelserne faldt under et interview i nyhedsprogrammet 'Fox & Friends' på tv-kanalen Fox News.

»Jeg synes, han er en bedre leder end Obama, fordi Obama er ikke en leder, så derfor gør han (Vladimir Putin, red.) et bedre stykke arbejde end Obama«, lød det fra 70-årige milliardær.

Hans kommentarer om Obamas lederegenskaber kommer i kølvandet på tilsvarende kritiserede kommentarer, som han leverede ved et omdiskuteret pressemøde i går, hvor han også i begejstrede vendinger fik udtalt sig om Ruslands formodede forsøg på at hacke Hillary Clintons email.

LÆS OGSÅ

I interviewet på Fox News forsøger Donald Trump at bløde op på sine kommentarer ved at omtale udtalelserne som »sarkasme«, men beundringen for Putin bekræftes i flere omgange af Trump i løbet af interviewet.

Donald Trump gjorde sig også tidligere på året uheldigt bemærket med ros til den russiske præsident. Han har blandt andet rost Putin for håndteringen af journalister og politiske modstandere.

Fokus på Clinton

Hans udtalelser falder på et tidspunkt, hvor de fleste politik-interesseredes øjne hviler på Philadelphia, hvor Trumps modstander Hillary Clinton i nat dansk tid officielt accepterer sit partis nomering til præsidentposten ved Demokraternes konvent.

Efter at have afsluttet sit eget partis konvent i sidste uge har Donald Trump oplevet en bedring i meningsmålingerne, og for første gang opnår han i øjeblikket større tilslutning end Hillary Clinton i flere af de vægtede gennemsnit.

Han er efterfølgende blevet beskyldt for at bruge sin afslutningstale til at tegne et mørkt billede af USAs økonomiske og sikkerhedspolitiske situation for at vinde vælgere. En strategi, som hans modstander Hillary Clinton i aften skal forsøge at gå op imod.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden