Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

VRED. Demokraternes fungerende partileder Donna Brazile giver Rusland skylden for et elektronisk indbrud i partiets computersystemer og den offentliggørelse af fortrolige partipapirer, der nu sker via WikiLeaks.
Foto: Paul Sancya/AP

VRED. Demokraternes fungerende partileder Donna Brazile giver Rusland skylden for et elektronisk indbrud i partiets computersystemer og den offentliggørelse af fortrolige partipapirer, der nu sker via WikiLeaks.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Demokraterne: Statsstøttede russiske hackere vil skade os

WikiLeaks smider nye stjålne dokumenter på nettet kort før præsidentvalget i USA. Demokraterne ser Putins hånd bag aktionen.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

678,4 megabyte data, som nogen har tiltusket sig ved et elektronisk indbrud hos Det Demokratiske Parti er offentliggjort af WikiLeaks.

Det er russernes skyld, mener den fungerende leder af DNC, partiet såkaldte nationalkommité, Donna Brazile.

»DNC er offer for en forbrydelse: Et ulovligt cyberangreb begået af russiske statsstøttede agenter, der prøver at skade Det Demokratiske Parti og progressive grupper i et forsøg på at påvirke præsidentvalget«, mener hun.

»Der er én person, der står til at få gavn af disse kriminelle handlinger, og det er Donald Trump«, tilføjer hun.

Den republikanske kandidat har offentligt rost Vladimir Putin og opfordrer til yderligere spionage mod demokraterne og hans valgmodstander Hillary Clinton. I juli udbrød den ganske bramfri Trump under en tale: »Rusland, hvis I lytter; Jeg håber, at I kan skaffe mig de 30.000 mails, der mangler«, sagde han.

På det tidspunkt var Hillary Clintons brug af mails og ikke-sikrede mailsystemer blevet undersøgt af FBI.

OPFORDRING

Ifølge Brazile har partiledelsen ventet, at de mange dokumenter fra DNC ville blive offentliggjort. Samtidig har det forstærket sikkerheden i sine databaser.

Det sker i kølvandet på en række hackerangreb mod demokraterne. Ud over DNC har der været ubudne gæster inde i partiets kampagneudvalgs computere og i det netværk, Hillary Clinton og hendes medarbejdere benytter.

Obama åbnede for sanktioner mod hackerbagmænd

Et privat cybersikkerhedsfirma vurderer, at indbruddene i edb-systemerne er begået af hackergrupper med tilknytning til de russiske efterretningstjenester FSB og GRU, men oplysningerne er vanskelige at få bekræftet.

Ifølge Washington Post er der imidlertid i de amerikanske efterretningsvæsener ikke den store tvivl om, at russiske agenter står bag dataindbruddene. Men Det Hvide Hus vil ikke reagere førend der er flere beviser for russernes skyld i hackerangrebene, fremgår det.

Spørgsmålet er så, hvad der skal gøres ved det. Et skridt kunne blive at tage muligheden for økonomiske sanktioner mod personer, der deltager i »betydeligt ondsindede cyberaktiviteter«. Den mulighed indførte præsident Barack Obama egenhændigt i april sidste år med et dekret vendt mod hackerne.

Partiledelse generede Bernie Sanders

Det datalækkeri, der er sket efter hackerangrebene, har i mellemtiden givet Det Demokratiske Parti problemer. Blandt andet har nogle af de dokumenter, hackerne fik fat i og lod offentliggøre via WikiLeaks, afsløret, at partiledelsen forsøgte at trenere valgkampen for Hillary Clintons rival til posten som partiets præsidentkandidat, Bernie Sanders.

Resultatet af den uro, det skabte i partiet blev, at formanden for partiet trak sig.

Nu er en ny dynge fortrolige partipapirer gjort tilgængelige af WikiLeaks. Og de kan meget vel give nye problemer for Demokraterne lige før præsidentvalget.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden