Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

USÆDVANLIGT. Det er ikke sket i nyere amerikansk politisk historie, at en tidligere republikansk præsident støtter en demokratisk præsidentkandidat. Eller omvendt.
Foto: Lawrence Jackson/AP

USÆDVANLIGT. Det er ikke sket i nyere amerikansk politisk historie, at en tidligere republikansk præsident støtter en demokratisk præsidentkandidat. Eller omvendt.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere republikansk præsident stemmer på Clinton

Bush-familiens patriark nægter at støtte Trump ved valget i november.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den tidligere amerikanske præsident George H. W. Bush, der sad i det Ovale Kontor fra 1989 til 1993, har tænkt sig at sætte sit kryds ved Hillary Clinton, når amerikanerne går til stemmeurnerne 8. november.

Det skriver det amerikanske nyhedssite Politico.

Bush har sammen med resten af sin familie - der blandt andet omfatter sønnen George W. Bush, der var præsident fra 2001 til 2009 - stået på sidelinjen i den amerikanske valgkamp, siden hans ældste søn Jeb Bush trak sig som kandidat til den republikanske nominering i februar i år.

LÆS OGSÅ

Siden har familien nægtet at støtte Donald Trump, men har samtidig afholdt sig fra at støtte op om demokraternes kandidat.

Men nu har familiens patriark højst usædvanligt givet udtryk for, at stemmen altså falder på Clinton.

Aldrig Trump

At Bush har tænkt sig at stemme på Clinton, hvis mand Bill Clinton slog ham ved valget i 1992, er kommet frem efter et lukket møde mellem den tidligere præsident og en demokratisk politiker, Kathleen Kennedy Townsend.

Kennedy uploadede et billede af de to på Facebook, hvortil hun beskriver, at republikaneren Bush sr. har tænkt sig at stemme på demokraten Clinton. En situation, der ikke har fortilfælde i nyere amerikansk politisk historie.

LÆS OGSÅ

Efter mødet har den tidligere præsidents talsmand Jim McGrath udtalt sig om hændelsen, og her blev påstanden om præsidentens valghandling ikke afkræftet.

»Den stemme, som præsident Bush som privatperson vil afgive om cirka 50 dage, er netop privat. I mellemtiden vil han ikke kommentere præsidentvalgkampen«, siger han.

Generelt har Bush-familien holdt lav profil siden primærvalgene, hvor Trump altså slog blandt andre Jeb Bush af banen.

Hverken George H. W. Bush eller George W. Bush deltog i republikanernes konvent i august - og de har været offentlige omkring deres misbehag ved Trumps retorik og metoder.

Tillige har en lang række af tidligere embedsmænd og toprådgivere, der har tjent under begge præsidenter erklæret deres støtte til Clinton i løbet af de sidste par måneder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden