Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Trump kalder omtælling i Wisconsin for et fupnummer

Det giver slet ingen mening at begynde at tælle stemmer fra præsidentvalget igen, mener Donald Trump.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er tale om et decideret fupnummer, når den amerikanske politiker Jill Stein kæmper for en omtælling af stemmerne i en række delstater efter præsidentvalget 8. november.

Det mener vinderen af valget, Donald Trump. Han kan slet ikke forstå, hvorfor Stein, der stillede op for Det Grønne Parti, samler penge ind til formålet.

» Dette er et fupnummer af Det Grønne Parti i forbindelse med et valg, der allerede er blevet afgjort. Resultaterne af dette valg burde blive respekteret i stedet for at blive udfordret og misbrugt, hvilket er præcist det, som Jill Stein gør«, skriver Trump i en pressemeddelelse.

»Omtællingen er bare en måde, hvor Jill Stein, der modtog mindre end en procent af det samlede antal stemmer og ikke engang var på stemmesedlen i mange stater, kan fylde sine lommer med penge, som hun ikke engang kommer til at bruge størstedelen af på denne åndssvage omtælling«.

LÆS ARTIKEL

Valgmyndighederne i delstaten Wisconsin har efter anmodning fra Stein besluttet, at der skal gennemføres en genoptælling. Trump fik flest stemmer i staten.

Jill Stein vil efter eget udsagn teste integriteten af det amerikanske valgsystem med manøvren. På Twitter skriver hun lørdag, at hun vil gå efter en omtælling i alle de delstater, hvor det ikke er for sent at anmode om det.

Stein forsøger at indsamle syv millioner dollar til at dække omkostningerne ved omtællingerne. Indtil videre har hun ifølge sin hjemmeside indsamlet 5,8 millioner dollar.

Hillary Clinton, der kæmpede mod Trump ved valget, vil sende folk fra sin kampagne til Wisconsin for at overvære proceduren. Det fortæller Clinton-kampagnens juridiske rådgiver, Marc Elias.

Clinton havde ellers ikke tænkt sig at gå efter en ny gennemgang af stemmesedlerne.

»Men nu hvor der skal være en omtælling i Wisconsin, så regner vi med at deltage for at sikre, at processen foregår på en retfærdig måde for alle parter«, siger Elias.

Hillary Clinton fik ved valget over to millioner flere stemmer end Donald Trump, som dog sikrede sig flest af de såkaldte valgmænd.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden