Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

opstandelse. Det vakte stor opstandelse, da FBI 28. oktober genoptog efterforskningen af Hillary Clintons e-mails, efter at forbundspolitiet opgav at rejse sigtelse i samme sag i sommer.
Foto: Andrew Harnik (arkiv)/AP

opstandelse. Det vakte stor opstandelse, da FBI 28. oktober genoptog efterforskningen af Hillary Clintons e-mails, efter at forbundspolitiet opgav at rejse sigtelse i samme sag i sommer.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FBI: Der er ikke grundlag for at rejse sigtelse mod Clinton i e-mail-sagen

Der er ikke fundet afgørende nyt, lyder det fra det amerikanske forbundspoliti.

Amerikansk præsidentvalg 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske præsidentkandidat, Hillary Clinton, kan ånde lettet op to dage inden, at amerikanerne skal stemme om, hvem der skal være USA's næste præsident.

I et brev til medlemmer af Kongressen i USA oplyser FBI-chef James Comey, at forbundspolitiet fortsat mener, at der ikke er grundlag for at rejse sigtelse mod demokraternes kandidat på baggrund af hendes såkaldte e-mailsag.

Det sker, efter at FBI 28. oktober igen satte gang i efterforskningen af sagen, da nye mails var dukket op.

Clinton har optrådt »ekstremt skødesløst«

Men igen konkluderer FBI, at der ikke er grundlag for at tage retlige skridt mod Clinton. Samme konklusion nåede forbundspolitiet frem til i juli. Dengang konkluderde FBI, at Hillary Clinton havde håndteret de hemmelige oplysninger »ekstremt skødesløst«, men at hun havde gjort det i god tro.

Nu skriver FBI's chef, James Comey, i brevet til kongresmedlemmerne:

»Baseret på vores gennemgang har vi ikke ændret vores konklusioner fra juli i forhold til Hillary Clinton«.

OVERBLIK

Ifølge FBI-chefen har hans ansatte arbejdet i døgndrift på at gennemgå de nye e-mails.

Hillary Clintons pressesekretariat siger ifølge nyhedsbureauet Reuters på Twitter, at »at vi har hele tiden været overbevist om, at der ikke ville være grund til at ændre juli-beslutningen«.

Lederen af Trump-kampagnen, lellyanne Conway, tweeter ifølge Reuters, at »hvis FBI's konklusion er uændret, betyder det, at Clinton stadig var dumdristig og uforsigtig, og stadig løj om hemligstemplede informationer«.

Genoptagelsen af sagen har givet Trump medvind

Comey er blevet kritiseret af både medlemmer af Demokraterne og Republikanerne for at genåbne e-mailsagen så tæt på præsidentvalget, der holdes 8. november.

Clinton har været presset i meningsmålingerne efter den nye udvikling i sagen. Hun ligger dog fortsat til at vinde over Republikanernes kandidat, Donald Trump. Men hendes føring er ikke så stor, som den har været.

E-mail-sagen har åbenlyst givet Donald Trump medvind, efter at han var blevet hårdt ramt, da der pludselig dukkede lydoptagelser frem, hvor han fortalte, hvordan han tillod sig at gramse på kvinder.

Jørn Brøndal, der er lektor på Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet, mener, at FBI's beslutning er en god nyhed for demokraternes præsidentkandidat. Men han mener, at det er tvivlsomt, om den seneste udvikling i sagen vil flytte vælgere.

»I de seneste dage har der været nogle målinger, hvor det så ud til, at Trump var ved at hente ind på Hillary Clinton. Men Clinton står som klar favorit, og det her er kun med til at styrke hende«, om udviklingen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden