TRUSSEL. Medlemmer af de hollandske værn er advaret mod at færdes med offentlige transportmidler iført uniform af hensyn til risikoen for angreb fra ekstremister.
Foto: BAS CZERWINSKI/AP

TRUSSEL. Medlemmer af de hollandske værn er advaret mod at færdes med offentlige transportmidler iført uniform af hensyn til risikoen for angreb fra ekstremister.

Kampen mod Islamisk Stat

Terrortrussel: Soldater må ikke gå i uniform i Holland

Forsvarsministerium råder militærpersonale til at undgå at bære uniformer, når de rejser med offentlig transport.

Kampen mod Islamisk Stat

Soldater og andre militærpersoner opfordres nu til at lade være med at bære tjenesteuniformer i Holland.

Det sker for at undgå, at de bliver mål for angreb fra islamister, hvis de rejser med for eksempel tog eller busser på vej til eller fra kasernerne.

Uniformsrådet kom nogenlunde samtidig med, at Holland har besluttet at sende seks F-16 kampfly til Mellemøsten for at deltage i den internationale krig mod Islamisk Stat, skriver nyhedsbureauerne.

Herhjemme har Forsvaret ikke givet et tilsvarende råd til sine medarbejdere, men situationen og trusselsbilledet følges nøje, understreges det.

Hollandsktalende islamist truer

Den islamistiske milits al-Nusra Fronten har offentliggjort en video, hvor en hollandsktalende kriger opfordrer sine trosfæller til at gribe til handling over for Holland for landets støtte til USA og krigen mod islamisterne.

Vedkommende har ifølge hollandske medier rådet befolkningen til at holde en sikkerhedsafstand på mindst 100 meter til uniformerede soldater.

Chefen for antiterrorberedskabet i Holland, Dick Schoof, har oplyst, at trusselsniveauet mod Holland er betydeligt, men at der ikke er oplysninger om konkrete terrorplaner. Uniformsadvarslen er forebyggende, tilføjer han over for hollandsk radio, NOS.

»Uniformer kan tiltrække opmærksomhed, hvor nogen kan tænke: Den person kan jeg angribe«, forklarer Schoof.

Han betegner de hollandske jihadister, der deltager i krigene i Irak og Syrien, som en »national sikkerhedsrisiko«.

Soldat myrdet på åben gade

Sidste år overfaldt to muslimske mænd den britiske soldat Lee Rigby og slog ham ihjel på åben gade i London. Mændene, to nigerianske konvertitter, der ifølge forklaringerne under retssagen så sig selv som soldater for Allah, blev idømt henholdsvis fængsel i 45 år og livstid for mordet.

Motivet til ugerningen var briternes deltagelse i krigshandlinger i muslimske lande.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden