Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JANUS ENGEL
Foto: JANUS ENGEL

KAMPFLY. F-16-maskine letter fra Skrydstrup med kurs mod Mellemøsten og krigen mod den brutale IS-milits.

Kampen mod Islamisk Stat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske kampfly er fremme i Kuwait efter tre dages rejse

Danmarks bidrag til krigen mod Islamisk Stats jihadister er ankommet til basen i Mellemøsten.

Kampen mod Islamisk Stat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turen har været lang med mellemlandinger i Frankrig og Grækenland. Men nu er de danske F-16-fly ankommet til Ahmed al Jaber-basen i Kuwai, meddeler Flyverstaben.

Her skal de nu gøres klar til indsats i krigen mod Islamisk Stat i Irak.

Maskinerne lettede fra Flyverstation Skrydstrup torsdag 10.30, da et bredt flertal i Folketinget havde vedtaget af lade danske fly indgå i krigen mod jihadisterne fra Islamisk Stat. Enhedslisten stemte som det eneste parti imod.

FAKTA

Det har taget en rum tid at få kampflyene frem til deres base i Kuwait. Men det er der ifølge forsvaret gode grunde til: Ikke alene skal maskinerne tankes op undervejs, men der stilles samtidig store krav til papirarbejdet, når et kampfly skal have lov at gennemflyve et andet lands luftrum.

Google Maps
Foto: Google Maps

Det tager tid og er en medvirkende årsag til, at F-16-maskinerne først nu har kunnet placere landingshjulene på asfalten i Kuwait.

Deltager i international styrke

Med flyene følger en større stab af mekanikere og andet relevant mandskab, der skal sikre, at flyene er rede til indsatsen mod den islamistiske milits, så dens myrderier på civile i Irak kan standses.

LÆS MERE

Danmark tilslutter sig med luftstridskræfterne en international USA-ledet koalition, der tæller europæiske lande som Storbritannien, Frankrig, Holland og Belgien og mellemøstlige lande som Bahrain, Saudiarabien, Qatar, Emiraterne og Jordan.

Ud over jagerflyene bidrager Danmark med et Hercules-transportfly.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden