KAMPFLY. F-16-maskine letter fra Skrydstrup med kurs mod Mellemøsten og krigen mod den brutale IS-milits.
Foto: JANUS ENGEL

KAMPFLY. F-16-maskine letter fra Skrydstrup med kurs mod Mellemøsten og krigen mod den brutale IS-milits.

Kampen mod Islamisk Stat

Danske kampfly er fremme i Kuwait efter tre dages rejse

Danmarks bidrag til krigen mod Islamisk Stats jihadister er ankommet til basen i Mellemøsten.

Kampen mod Islamisk Stat

Turen har været lang med mellemlandinger i Frankrig og Grækenland. Men nu er de danske F-16-fly ankommet til Ahmed al Jaber-basen i Kuwai, meddeler Flyverstaben.

Her skal de nu gøres klar til indsats i krigen mod Islamisk Stat i Irak.

Maskinerne lettede fra Flyverstation Skrydstrup torsdag 10.30, da et bredt flertal i Folketinget havde vedtaget af lade danske fly indgå i krigen mod jihadisterne fra Islamisk Stat. Enhedslisten stemte som det eneste parti imod.

FAKTA

Det har taget en rum tid at få kampflyene frem til deres base i Kuwait. Men det er der ifølge forsvaret gode grunde til: Ikke alene skal maskinerne tankes op undervejs, men der stilles samtidig store krav til papirarbejdet, når et kampfly skal have lov at gennemflyve et andet lands luftrum.

Foto: Google Maps

Det tager tid og er en medvirkende årsag til, at F-16-maskinerne først nu har kunnet placere landingshjulene på asfalten i Kuwait.

Deltager i international styrke

Med flyene følger en større stab af mekanikere og andet relevant mandskab, der skal sikre, at flyene er rede til indsatsen mod den islamistiske milits, så dens myrderier på civile i Irak kan standses.

LÆS MERE

Danmark tilslutter sig med luftstridskræfterne en international USA-ledet koalition, der tæller europæiske lande som Storbritannien, Frankrig, Holland og Belgien og mellemøstlige lande som Bahrain, Saudiarabien, Qatar, Emiraterne og Jordan.

Ud over jagerflyene bidrager Danmark med et Hercules-transportfly.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce