Irak bekræfter: IS-leder er såret efter angreb

Abu Bakr al-Baghdadi overlevede fredagens angreb mod IS-ledere i Irak.

Kampen mod Islamisk Stat

Lederen af Islamisk Stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, er i fredags blevet såret under det amerikansk-ledet luftangreb i byen Qaim i det vestlige Irak.

Det bekræfter to irakiske embedsmænd, der begge taler på betingelse af anonymitet, fordi de ikke er bemyndiget til at udtale sig om det fortrolige oplysninger, skriver nyhedsbureauet AP.

Embedsmændenes udtalelser bekræftes også af irakisk stats-tv her til aften.

Abu Bakr al-Baghdadis skæbne har siden angrebet i fredags været uklar, og der har i flere internationale medier, blandt andet New York Times, været spekuleret heftigt i, om han var tilstede ved det møde, en række IS-ledere angiveligt holdt, da de blev angrebet.

Det er angiveligt her, han er blevet såret, forklarer en irakisk embedsmand ifølge AP.

Omfanget af skader er uvist

De irakiske kilder kender ifølge nyhedsbureauet ikke omfanget af Abu Bakr al-Baghdadis skader, og de kommer ikke nærmere ind på hans tilstand - udover at han er blevet såret.

Dog fortæller de, at angrebet skal være blevet udført af irakiske sikkerhedsstyrker.

Abu Bakr al-Baghdadi har på rekordtid taget kontrollen over så store områder af det nordlige Irak og Syrien, at lederen af de sortklædte krigere nu styrer et areal på størrelse med et land som Belgien.

Angrebet mod de militante IS-ledere sker samtidig med, at USA's præsident, Barack Obama, har meddelt, at han vil sende yderligere 1.500 soldater til Irak for at hjælpe den irakiske regering med at slå de militante islamister tilbage.

USA leder en koalition af lande fra primært Europa og den arabiske verden. Danmark bidrager med syv F-16-fly til indsatsen i Irak. Andre dele af koalitionen bekæmper Islamisk Stat i Syrien.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce