IS truer med at henrette jordansk og japansk gidsel

Den islamistiske terrororganisation truer med at henrette to gidsler om 24 timer.

Kampen mod Islamisk Stat

Islamisk Stat (IS) truer i en video med at henrette to gidsler om 24 timer.

Videoen blev lagt på internettet i eftermiddags, skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge nyhedsbureauet, som ikke kan bekræfte, at optagelsen er autentisk, hedder det, at de to gidsler, en japansk journalist og en jordansk pilot, vil blive henrettet, hvis ikke den terrordømte irakiske kvinde Sajida al-Rishawi bliver løsladt fra det fængsel i Jordan, hvor hun sidder.

Hun er dømt for terrorisme og venter på sin dødsstraf.

Den japanske journalist Kenji Goto har tidligere optrådt i trusselsvideoer fra det selverklærede islamiske kalifat. Senest i en video, hvor han holder et billede af et andet japansk gidsel, Haruna Yukawa, der ligger halshugget.

Vil ikke have penge

IS havde forud for den angivelige henrettelse af Yukawa (det er endnu ikke fuldstændig verificeret, at optagelsen er ægte) givet den japanske regering 72 timer til at betale over en milliard kroner for de to gidslers frihed.

Efter fristens udløb blev videoen, der divergerer fra tidligere IS-videoer ved hverken at bære organisationens logo eller vise den brutale handling på kamera, lagt på forskellige hjemmesider, der spreder ekstremistisk indhold.

I optagelsen, hvor billedet af den halshuggede Haruna Yukawa bliver vist frem, kræver terrororganisationen, i lighed med dagens video, Sajida al-Rishawis frihed. Sajida al-Rishawi er dømt til døden for sin medvirken i et terrorangreb i den jordanske hovedstad Amman i 2005, der kostede 60 mennesker livet. Ved terrorangrebet skulle hun have sprængt sig selv i luften, men hendes selvmordsbombebælte virkede ikke.

Gidsel styrtet ned under bombetogt

Det jordanske gidsel, militærpiloten Mu'ath al-Kaseasbeh, har været til fange hos IS siden hans F-16 jagerfly styrtede ned tæt ved terroristernes hovedby Raqqa i Syrien 24. december.

Den 26-årige pilot var på bombemission for den amerikansk ledede koalition, der har bombet Islamisk Stat tungt over de seneste måneder i kampen for at slå den sortklæde terrororganisation tilbage.

Der har endnu ikke lydt kommentarer fra hverken den japanske eller jordansk regering til dagens video, men tidligere har den japanske udenrigsminister, Yasuhide Nakayama, der forsøger at forhandle en frigivelseaftale igennem, sagt, at der er håb for, at de to gidsler kommer hjem »med smil på læben«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce