Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

ILDKAMP. Der skydes mod fjenden i landsbyen Peski nær storbyen Donetsk, der er i russermilitsernes hænder.
Foto: Maxim Vetrov/AP

ILDKAMP. Der skydes mod fjenden i landsbyen Peski nær storbyen Donetsk, der er i russermilitsernes hænder.

Krim
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rusland: Bryder våbenhvilen i Ukraine sammen, vil det være katastrofalt

Hviderusland ser muligheder for handelssamarbejde, der kan mildne følgerne af sanktioner.

Krim
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rusland advarer mod at lade våbenhvileaftalen i Ukraine bryde sammen.

»Det vil være katastrofalt for situationen«, meddeler en talsmand for udenrigsministeriet, Alexander Lukashevitj.

Samtidig afviser styret i Moskva, at Rusland sender tropper og militærmateriel ind i Ukraine.

»Der har ikke været og er ingen militærbevægelser over grænsen og da i særklasse heller ikke nogen af vore tropper i det sydøstlige Ukraine«, erklærer talsmanden.

LÆS MERE

Nato anklager russerne for at støtte de russisksindede oprørere inde i Ukraine. Og observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, har set kolonner af kraftige haubitsere og lignende skyts blive trukket af tunge lastbiler, der var fyldt med soldater, hvis uniformer var uden kendetegn.

Observatørerne har også i et tilfælde set et køretøj mærket 'Cargo 200' - det russiske kodenavn for soldater, der er faldet i kamp - køre ud af Ukraine, skriver BBC.

I Kijev beskylder en talsmand for landets forsvarsudvalg, Andrij Lysenko, russerne for at opmarchere soldater - blandt dem luftforsvarsenheder - tæt på grænsen.

Russerne har hidtil benægtet, at de har sendt mandskab og skyts ind over grænsen, men har tidligere indrømmet, at »frivillige« deltager på militsernes side i kampene i Ukraine.

I øst, hvor russisksindede militser holder adskillige byer besat, rapporteres om skyderier og bombardementer. Ifølge Lysenko har der været artilleriild mod det ukrainske forsvars stillinger ved fronten mod russermilitserne.

Imens får krisen nu det hviderussiske styre til at konstatere, at det kan udløse til et nærmere samarbejde med de europæiske lande.

Økonomiminister Nikolai Snopkov siger til nyhedsbureauet AP, at Hviderusland vil kunne mildne de vestlige landes sanktioner mod Putinstyret ved at importere de vestlige fødevarer, Rusland har indført sanktioner mod, og videreeksportere dem til Rusland.

»Vore partnere i det eurasiske økonomiske samarbejde vil ikke have noget imod, at Hviderusland knytter sig til europæiske partnere«, siger han.

Hviderusland har længe selv været sat i skammekrogen af EU og USA på grund af landets anløbne menneskerettighedssituation og undertrykkelsen af oppositionen mod præsident Alexander Lukasjenkos regime.

Militserne har erobret store områder i det sydøstlige Ukraine, der tidligere på året mistede halvøen Krim, som Rusland annekterede.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden