Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmark advarer: Sanktioner mod Rusland kan smuldre

Ukraine må levere de reformer, de har lovet, hvis EU-sanktioner mod Rusland skal fortsætte, lyder advarslen.

Krim
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU's sanktioner mod Rusland risikerer at smuldre, hvis ikke Ukraine gennemfører alle de reformer, som de har lovet i den internationalt støttede fredsaftale for det uroplagede land.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) fredag under EU's uformelle udenrigsministermøde i Amsterdam.

Kristian Jensen siger, at Ukraine har gjort rigtig meget for at leve op til den såkaldte Minsk-aftale om fred i landet, hvor russisk støttede separatister siden 2014 har kæmpet mod den ukrainske hær.

»Jeg håber, at EU kan stå sammen om sanktionerne, og jeg arbejder på, at EU står sammen om sanktionerne«, siger Kristian Jensen.

Han siger dog samtidig, at han kan "mærke, at det vil være svært at holde den samme tætte enighed" omkring EU's sanktioner mod Rusland, hvis Ukraine ikke sørger for at få de sidste reformer gennemført.

»Derfor risikerer vi, at der kommer en splittelse, hvis det er sådan, at Ukraine ikke leverer det, de skal, for at leve op til Minsk-aftalen«, siger udenrigsministeren.

Han siger selv, at hans opfordring til Ukraine om at levere de lovede reformer samtidig er en udstrakt hånd med et tilbud om, at "vi er nogle lande, der står helt klar til at hjælpe dem" med opgaven.

EU's udenrigsministre fortsætter deres møde lørdag, hvor flygtninge- og migrationskrisen står på dagsordenen, og her deltager blandt andre den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu.

Tidligere på ugen fik EU-landene løst en over to måneder lang intern strid om finansieringen af de tre milliarder euro, som EU har lovet Tyrkiet for at hjælpe med at bremse strømmen af flygtninge og migranter. Og nu vil EU se handling fra Tyrkiet.

»Flygtningestrømmen skal falde dramatisk, for ellers kommer vi til at stå i en situation, hvor EU ikke kan håndtere sådan et stort flygtningepres én gang til«, siger Kristian Jensen.

Han siger, at Tyrkiet nu må gøre, hvad de kan, for at holde flygtningene i nærområderne, sådan som det er aftalt med EU.

»Nu har EU efter en forsinkelse fået styr på vores del af aftalen. Så satser vi selvfølgelig på, at Tyrkiet leverer«, siger Kristian Jensen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden