Flygtning i Tyskland anholdt efter at have forudsagt terrorangrebet i Paris

En 39-årig mand fra Algeriet fortalte andre flygtninge om det kommende terroranslag i asylcenter

Terror i Paris

En 39-årig flygtning fra Algeriet blev i dag anholdt på et asylcenter i byen Arnsberg ved Dortmund i Tyskland, fordi han allerede forrige søndag fortalte to mænd fra Syrien, at Frankrig og især Paris snart ville blive ramt af et »skrækkeligt« terroranslag.

De to syrere kontaktede politiet og fortalte om spådommen efter angrebene i Paris fredag aften og nat.

Da politiet kontaktede manden og spurgte, hvor han havde sin viden om det kommende terrorangreb fra, benægtede han først at have sagt det, hvorefter han truede med, at også Arnsberg vil blive ramt af terror, hvis han blev anholdt. Det blev han så.

Handlede modigt

»De to syriske mænd har handlet rigtigt og modigt. De har ikke blot slået hændelsen hen som harmløs, men tværtimod gjort deres borgerpligt uden at kigge på risikoen ved at anmelde episoden. De var naturligvis også begge to bange og bekymrede«, siger Hans Wulf, byrådsmedlem i Arnsberg for partiet De Grønne og med i det politiske råd, der er ansvarlig for det lokale asylcenter, til avisen Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Politiet, myndighederne og politikerne i delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor Arnsberg ligger, tager sagen yderst alvorligt. Endnu ved ingen, om den 39-årige mand bare gættede eller, om han vidste noget fra kredsen af og omkring de terrorister, der gik i aktion i den franske hovedstad fredag aften.

Vidste han noget?

»Vi undersøger nu, om det bare var tossestreger, eller om manden rent faktisk havde en konkret viden«, siger en repræsentant fra anklagemyndigheden til avisen.

Ifølge indenrigsministeren i delstaten, socialdemokraten Ralf Jäger, er der alene i Nordrhein-Westfalen, op imod 500 »voldsberedte islamister«, hvoraf flertallet antages at have været i kamp for IS i Syrien og Irak.

»Situationen er virkelig alvorlig«, siger Ralf Jäger til Ruhrnachrichten.de.

Den 39-årige asylansøger fra Algeriet er foreløbig fængslet på mistanken om, at han har tilbageholdt vital information.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce