Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

To meldes dræbt under politiaktion i den franske hovedstad, Paris, tidligt onsdag morgen. Aktionen er relateret til sidste uges terrorangreb. Kilde: AP

Terror i Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To meldes dræbt under politiaktion i Paris

Rapporter om skud og eksplosioner - og sårede politifolk - i Paris i forbindelse med en politiaktion. Det skriver CNN

Terror i Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To mænd er blevet dræbt i en politiaktion i den franske hovedstad, Paris, tidligt onsdag morgen. Det skriver avisen Le Monde på sin hjemmeside. Avisen citerer anonyme politikilder, men oplysningerne er endnu ikke officielt bekræftet.

Tidligere oplyste kilder til CNN og nyhedsbureauet AFP, at der kunne høres skud i forbindelse med aktionen.

En eller flere betjente er angiveligt såret af skud, oplyser den franske tv-station BFMTV, men oplysningen er ikke bekræftet fra officiel side.

The Guardian skriver, at der er blevet hørt »heftige skudsalver« i den nordlige Paris-bydel St. Denis. Ifølge flere medier er to-tre eftersøgte personer forskanset i en lejlighed, som politiet har belejret. CNN skriver, at mindst fire eksplosioner kort efter klokken 07.30 onsdag morgen er hørt i området.

Ifølge det franske medie BFMTV mener politiet, at manden, der udtænkte angrebene i Paris fredag aften, en 27-årig mand med initialerne AA, befinder sig i lejligheden i St. Denis-bydelen.

En anden af de overlevende formodede gerningsmænd, Salah Abdeslam, har været jagtet siden lørdag, både i Frankrig og i Belgien. Han og endnu en mand eftersøgt i forbindelse med angrebene skulle også være i lejligheden, skriver The Guardian.

Det franske medie France 24 skriver, at en kvinde skulle have sprængt sig selv i luften inde i lejligheden ved at aktivere et bombebælte.

Jager terroreftersøgt

Veje er blevet afspærret, og myndighederne i bydelen opfordrer beboere i området til at blive indendøre, rapporterer nyhedsbureauet AP.

Viceborgmester Stephane Peu fortæller ifølge AP til tv-stationen i-Tele, at der har været skud og eksplosioner i forbindelse med politiaktionen. Ifølge bydelens borgmester, Didier Paillard, begyndte skuddene at falde omkring klokken 04.30 og lød fortsat klokken 06 onsdag morgen.

Flere brugere på Twitter deler i øjeblikket videoer, hvor en kraftig skudveksling kan høres. Andre brugere skriver, at helikoptere cirkulerer over området, og samtidig kan man se billeder af køretøjer fra den franske hær og soldater på gaderne i St. Denis.

NBC's journalist i Paris deler dette foto på Twitter:

Myndighederne mener, at i alt ni gerningsmænd deltog i angrebene, som kostede 129 mennesker livet. Syv af de skyldige bag angrebene blev dræbt af politiet eller begik selvmord under angrebene.

St. Denis er bydelen, hvor Stade de France ligger. Stadionet var et af målene for terrorangrebene fredag.

Både mandag og tirsdag har der været store politiaktioner i flere franske byer samt i Bruxelles. Flere af de involverede i de blodige angreb havde fransk pas, men boede i Belgien.

Kilder i politiet skal have informeret om, at en overvågningsvideo viser en mulig niende gerningsmand, som fredag kørte enkelte af terroristerne rundt i Paris, mens de angreb barer og restauranter i det 11. arondisseement.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden