Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Terror i Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF: Vi er nødt til at bombe, hvor der er kvinder og børn

Dansk Folkeparti vil udvide kampen mod Islamisk Stat.

Terror i Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis Islamisk Stat skal bekæmpes, kræver det civile ofre.

Sådan lød det fredag aften, aftenen for terrorangrebet i Paris, fra Søren Espersen, udenrigsordfører for Dansk Folkeparti, i et interview med TV 2.

»Vi bomber ikke der, hvor der er civile, men det er vi nødt til at begynde på, ellers kan den her krig aldrig nogensinde vindes«, sagde han og uddybede, at Islamisk Stat »går i dækning« bag kvinder og børn.

OVERBLIK

Direkte adspurgt om han mener, at der skal bombes der, hvor der er kvinder og børn, svarer han:

»Ja, selvfølgelig, det bliver vi da nødt til, når det er der, IS-krigerne er. De kvinder er i øvrigt i høj grad også en del af systemet. Vi kan ikke længere have en situation, hvor IS fuldstændig frit kan færdes der, velvidende at de aldrig bliver bombet, så vi er nødt til at udvide krigen til en reel krig, ellers vil vi tabe i det lange løb«.

Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører for Venstre, afviser at bombe civile mål.

»Forskellen på de her terrorister og os, det er blandt andet, at de er barbarer, de går efter vores frihed, de går efter vores vilje til at gå ud og more os og være sammen med hinanden. Vi er ikke barbarer, vi bomber ikke uskyldige«, sagde han til TV 2.

Søren Espersen har i dag gentaget sine pointer over for Jyllands-Posten. Politiken har forsøgt at få ham til at uddybe, men det er ikke lykkedes.

Uden nåde

Frankrigs præsident, Francois Hollande, gav i går Islamisk Stat skylden for terrorattentatet i Paris, hvor mindst 129 menneskeder mistede livet, da tungt bevæbnede gerningsmænd udførte seks koordinerede angreb simultant.

Frankrig bombede første gang Syrien i slutningen af september i år. Inden da havde Frankrig - ligesom Danmark - kun bidraget til kampen mod IS med kampfly i Irak. USA har bombet IS i Syrien siden september 2014.

Hollande kaldte i går angrebene for en »krigshandling« og understregede, at landet ikke vil opgive kampen mod Islamisk Stat.

»Frankrig vil være uden nåde i dets svar mod Islamisk Stat,« sagde han og tilføjede, at »alle midler ville blive sat ind både her og i udlandet sammen med vores allierede«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden