Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
anholdt. Salah Abdeslam venter i øjeblikket på at blive udleveret fra Belgien til retsforfølgelse i Frankrig.

anholdt. Salah Abdeslam venter i øjeblikket på at blive udleveret fra Belgien til retsforfølgelse i Frankrig.

Terror i Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Belgisk politi droppede sag mod terrorister ti måneder før Paris-angreb

Politimand i Molenbeek tippede myndighederne, men pengemangel fik politiet til at opgive efterforskningen.

Terror i Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ni måneder før angrebene i Paris droppede belgisk politi på grund af pengemangel en undersøgelse af to brødre, der senere deltog i massakren, selv om de på forhånd var blevet udpeget som terrormistænkte.

Det fremgår ifølge den belgiske avis Le Soir af en rapport, der er afleveret til en undersøgelseskomité i Belgiens parlament.

Parlamentskomitéen skal granske fejl begået af de belgiske myndigheder i tiden op til angrebene i Paris 13. november sidste år, hvor 130 blev dræbt.

Rapporten beskriver, hvordan Belgiens føderale politi opgav at følge brødrene Salah og Brahim Abdeslam ni måneder før angrebene i Paris, fordi der ikke var råd til det.

Lokal politibetjent tippede myndighederne

En lokal politibetjent i den socialt belastede indvandrerkommune Molenbeek, der har udklækket flere terrorister, tippede de føderale myndigheder om de to brødre tilbage i januar 2015.

Derefter bad en antiterroranklager det føderale politi om at kigge nærmere på brødrene Abdeslam, blandt andet ved at holde øje med deres telefonsamtaler og e-mails.

Men politienheden fulgte aldrig op på mistanken, fordi de ifølge rapporten både manglede mandskab og penge til at efterforske de to brødre.

Bror sprængte sig selv i luften foran en bar

Under angrebene i november sidste år sprængte Brahim Abdeslam sig selv i luften foran en bar, mens hans bror Salah Abdeslam som den eneste overlevende mistænkte fra angrebene i Paris blev anholdt i Molenbeek 18. marts.

De belgiske myndigheder er blevet udsat for voldsom kritik både hjemme og i udlandet for ikke at have gjort mere for at forhindre angrebene i Paris.

Kritikken er kun steget efter angrebene 22. marts i lufthavnen og metroen i Bruxelles, hvor 32 blev dræbt af tre selvmordsbombere.

Der har vist sig at være klare forbindelser mellem angrebene i Paris og Bruxelles.

Salah Abdeslam venter i øjeblikket på at blive udleveret fra Belgien til retsforfølgelse i Frankrig. Han har afvist, at han på forhånd kendte til angrebene i Bruxelles.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden