Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Terror. Dette foto er taget fra et overvågningskamera, der fangede Salah Abdeslam, der var på flugt rfa politiet efter terrorangrebet i Paris 13. november. Det menes, at anholdelsen af  Abdeslam var den udløsende faktor for terrorangrebet i Bruxelles.
Foto: TVbrussels via AP (arkiv)/AP

Terror. Dette foto er taget fra et overvågningskamera, der fangede Salah Abdeslam, der var på flugt rfa politiet efter terrorangrebet i Paris 13. november. Det menes, at anholdelsen af Abdeslam var den udløsende faktor for terrorangrebet i Bruxelles.

Terror i Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Abdeslam sigtes for drab og eksplosiver efter Paris-angreb

26-årige Abdeslam blev onsdag udleveret til Frankrig, hvor han er blevet sigtet for drab og våbenbesiddelse.

Terror i Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salah Abdeslam, som menes at være den eneste overlevende fra angrebene i Paris 13. november i fjor, er onsdag aften sigtet for sin medvirken i de blodige massakrer i den franske hovedstad.

Han er sigtet for drab, tilknytning til en terrorgruppe og for besiddelse af både våben og eksplosiver, oplyser hans advokat ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den franske statsborger, som havde adresse i Bruxelles, blev tidligere onsdag udleveret til Frankrig.

Den 26-årige franskmand, der blev anholdt i Belgien i midten af marts efter længere tids flugt, sidder nu varetægtsfængslet nær Paris.

Anholdelsen skete, kort tid før tre selvmordsbombere angreb lufthavnen og en metrostation i den belgiske hovedstad, Bruxelles, hvor 32 mennesker blev dræbt 22. marts.

Fanget på kamera

Angrebet i Paris i november kostede 130 mennesker livet. Her var det også selvmordsattentater, og efterforskningen har siden afsløret spor til islamister i Bruxelles og tråde mellem gerningsmændene til begge attentater.

Salah Abdeslam, hvis bror var en af gerningsmændene til attentatet i Paris, er blevet optaget på overvågningskameraer sammen med gerningsmændene forud for attentaterne.

Efter udleveringen til Frankrig har Abdeslams belgiske advokat, Sven Mary, sagt en række mindre pæne ting om sin tidligere klient.

Mary har til belgiske medier blandt andet sagt, at den 26-årige er dum »som et tomt askebæger«, og han har ifølge advokaten ikke engang studeret islam - ud over lidt research på internettet.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden