Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

TERROR-TV. Amedy Coulibaly på sin afskedsvideo, hvor han begrunder sine myrderier med støtte til Islamisk Stat.

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Terrorist filmede sin gidseltagning i Paris

Terroroptagelser skulle muligvis bruges til islamistiske propagandavideoer.

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amedy Coulibaly havde et lille GoPro-kamera hængende på tøjet, da han stormede et jødisk koshersupermarked og myrdede fire, mens han tog adskillige andre ofre som gidsler.

Det oplyser et af gidslerne til den franske avis Liberation.

Han fortæller, at den yderligtgående muslimske terrorist havde et lille kamera på sig, som filmede løs under hans angreb på supermarkedet.

På et tidspunkt pillede gerningsmanden hukommelseskortet ud af kameraet og indlæste optagelserne på en medbragt computer. Men vidnet ved ikke, om gidseltageren sendte optagelserne via internettet til sine kontakter i islamistiske kredse i Mellemøsten.

Toulouse-terrorist filmede også sine mord

Samme metode brugte den 23-årige Mohamed Merah, da han i 2012 myrdede løs i Toulouse og endte med at dræbe flere børn foran en jødisk skole. Han havde optaget syv af sine terrordrab, efter alt at dømme for at få ugerningerne offentliggjort via internettet på islamistiske propagandasider.

LÆS MERE

Den 32-årige Amedy Coulibaly havde inden sine angreb i den franske hovedstad forberedt sig på at blive martyr. Han havde fremstillet en afskedsvideo, hvor han svor troskab mod den sunnimuslimske terrororganisation Islamisk Stat, der i øjeblikket har besat store landområder i Syrien og Irak.

Coulibaly gennemførte flere angreb

Derefter gik han i aktion - tilsyneladende i en operation, der var koordineret med hans kammerater Said og Cherif Kouachi og deres massakre på satirebladet Charlie Hebdo.

Mens de to dræbte 12 ved deres angreb, skød han mod en jogger i en forstad. Offeret blev hårdt såret. Torsdag skød og dræbte han en kvindelig betjent, mens en gadefejer blev hårdt kvæstet af skud.

Og fredag stormede han ind i det jødiske supermarked og myrdede fire ofre, mens han tog adskillige kunder og ansatte som gidsler. Han blev dræbt af antiterrorbetjente, der stormede forretningen samtidig med, at de slog til mod Kouachi-brødrene i Dammartin-en-Goële lidt nord for Paris.

Der kunne både høres skud og eksplosioner, da politiets elitestyrker rykkede ind mod de to brødre, der havde forskanset sig med et gidsel i en bygning i Dammartin-en-Goëlle uden for Paris. Begge brødre meldes dræbt, og samtidig meldes gidslet befriet og uden for livsfare. Dermed afsluttes det, som myndighederne selv har kaldt ´Den største menneskejagt i moderne, fransk historie.´ Samtidig blev to andre gidseltagere dræbt, da politiet stormede et supermarked i det østlige Paris, hvor en mand og en kvinde holdt et gidsel. De menes at stå bag drabet på en betjent torsdag efter terrorangrebet, men det er stadig uklart, om de to sager har noget med hinanden at gøre. Ifølge franske medier er der stadig en mistænkt gerningsmand på fri fod efter torsdagens angreb. Kilde: Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden