0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken i Bruxelles: Man forstår ikke, hvad der foregår

Omfattende politiaktion afslører terrorplaner mod mål i Belgien og skaber ængstelse i befolkningen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Frank Augstein/AP/AP
Foto: Frank Augstein/AP/AP

INDSATS. Betjente bevogter området, hvor tre mistænkte terrorister i går åbnede ild mod betjente.

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Politikens korrespondent i Bruxelles, Thomas Lauritzen, i morges skulle køre hjemmefra, var hans gade afspærret af politiet.

»Vi er i gang med ransagninger«, lød betjentenes forklaringer på spørgsmålet om, hvad der dog skete.

Politiaktionen hænger efter alt at dømme sammen med gårsdagens omfattende antiterror-indsats, hvor belgisk politi slog til mod en halv snes adresser, hvor formodede militante muslimer - nogle af dem hjemvendte og kamptrænede syrienskrigere - opholdt sig.

I Verviers i det østlige Belgien reagerede en formodet terrorcelle på politiets opdukken ved at åbne ild med kraftige våben. To af dem blev dræbt, da betjentene besvarede ilden, mens en tredje blev anholdt.

LÆS MERE

Det giver en pludselig erkendelse af, hvad der kan ske i vores by.

Begivenhederne har sendt rystelser gennem Belgien.

»Der er en trykket stemning. Alle virker meget mere alvorlige, end de plejer. Der er en undrende stemning: 'Hvad er det, der foregår i vort land og vor by?'«, fortæller Thomas Lauritzen.

Terrortrussel tæt på

Han bor i Forest Kommune lidt syd for Bruxelles centrum tæt på hovedbanegården Gare de Bruxelles-Midi, hvor en af gerningsmændene bag sidste uges mange terrorhandlinger i Paris købte sine våben inden angrebene.

Forest Kommune er lige som Molenbeek-bydelen et af de største marokkanske kvarterer i Belgien og at dømme efter morgenens afspærring ved Lauritzens bopæl i fokus under den igangværende antiterror-aktion.

LÆS MERE

»Så kommer det pludselig tæt på. Man føler, at det påvirker ens eget liv meget direkte. Og det giver en pludselig erkendelse af, hvad der kan ske i vores by«, siger Politikens korrespondent.

Aktioner var måske rettet mod politi og kollektiv transport

Belgisk fjernsyn, radiostationerne og aviserne er i dag fyldt med politiets antiterror-aktion og vurderinger af, hvad den egentlig betyder for landet.

Tilsyneladende var der især planer om at ramme politifolk og -stationer flere steder i landet. Det har fået politiet til at lukke mange stationer og forbyde sine betjente at færdes alene.