Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FLEST. I juli måned oversteg antallet af migranter i EU 100.000. Så mange migranter er der aldrig før blevet registreret på kun én måned, oplyser EU's grænseagentur.
Foto: Fotograf:/AP

FLEST. I juli måned oversteg antallet af migranter i EU 100.000. Så mange migranter er der aldrig før blevet registreret på kun én måned, oplyser EU's grænseagentur.

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af migranter i EU sætter rekord

I juli blev der registreret flere migranter end nogensinde før ved EU's grænser.

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

107.500. Så mange migranter blev der registreret ved EU’s grænser i juli måned i år.

Det er det højeste antal, der nogensinde er blevet målt på én måned. Det skriver EU’s grænseagentur Frontex.

Agenturet har primært til opgave at kontrollere EU’s ydre grænser og sikre et velfungerende grænsesamarbejde på tværs af EU-landene. Siden 2008 har Frontex optalt, hvor mange migranter, der bevæger sig ind i EU. En optælling, der altså nu har nået sin foreløbige rekord.

I perioden fra januar til juli i år har Frontex registreret tæt ved 340.000 migranter. Det er flere, end der blev registreret hele sidste år, hvor tallet nåede op på 280.000.

Formand: »En nødsituation«

Formanden for Frontex, Fabrice Leggeri, kalder den voksende migrantmængde for »en nødsituation« og opfordrer alle EU-lande til at støtte de nationale myndigheder ved de ydre grænser.

Særligt i Grækenland, Italien og Ungarn er situationen slem. Så slem, at Frontex beder andre medlemsstater om at sende ekstra mandskab, der skal forstærke de lokale grænsemyndigheder.

Europa-Kommissionen har ligeledes godkendt nationale programmer, der skal »yde væsentlig økonomisk assistance til medlemslandene for at imødekomme udfodringerne«, lyder det fra Leggeri.

Flest syrere og afghanere

Syrere og afghanere på flugt fra krig og uroligheder udgør den største andel af de migranter, som kommer ulovligt ind i EU. De ankommer typisk til Grækenland via Tyrkiet, og det lægger et gigantisk pres på den lokale grænsekontrol, skriver Frontex.

INDSATS

Også fra det afrikanske kontinent strømmer migranter i tusindtal. Ni ud ti migranter, der er kommet til Italiens kyster med båd i år, stammer fra Eritrea eller Nigeria, oplyser Frontex. 20.000 migranter har indfundet sig ved den italienske grænse i år, og tallet stiger dag for dag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden