Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Et overfald på en folkevalgt har rystet Storbritannien. Labourpolitikeren blev skudt, da hun mødtes med lokale vælgere i sin valgkreds nær Leeds. Kilde: Politiken

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk parlamentsmedlem Jo Cox er død efter skud

Det britiske parlamentsmedlem er død efter skud og knivstik.

Europa
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi er meget kede af at måtte meddele, at Jo Cox er afgået ved døden«

Sådan lyder meldingen fra midlertidige politichef Dee Collins på et pressemøde i West Yorkshire, efter det 41-årige parlamentsmedlem for det britiske Labour-parti tidligere i dag blev skudt og stukket med en kniv.

Politiet har anholdt en 52-årig mand.

Overfaldet fandt sted kort før kl. 13 foran et bibliotek i West Yorkshire-byen Birstall i det nordlige England, hvor Jo Cox var for at tale til sin lokale valgkreds.

Hun blev stukket med »adskillige knivstik« og skudt flere gange og blev kort efter overfaldet transporteret til et hospital i Leeds med alvorlige sår.

Politichef Dee Collins oplyser desuden, at en 77-årig mand umiddelbart efter blev overfaldet i nærheden af biblioteket, før gerningsmanden bag begge overfald blev arresteret.

Politiet har fundet både kniv og skydevåben, men de undersøger stadigvæk områderne for yderligere beviser, oplyser politichefen:

»Vi er på en række adresser og vil se på alle de beviser, vi kan finde de steder«.

Efterforskerne beder alle, der overværede forbrydelsen, om at melde sig:

»Vi appellerer til alle om at sige til os, hvad de så og hørte, så vi kan finde ud af, hvad der skete i denne frygtelige sag«, siger Dee Collins og tilføjer, at de på nuværende tidspunkt undersøger alt, hvad de kan om gerningsmanden.

Sikkerhedsrisiko ved træffetider med de folkevalgte

Politikommissær i West Yorkshire, Mark Burns, fortæller, at der er en fuld efterforskning i gang, samt at man undersøger »alle aspekter af det frygtelige angreb«, men at de endnu ikke kan sige noget om motivet bag.

Britiske politikere har tidligere følt sig udsatte ved de særlige vælgermøder, hvor de mødes med lokale, der vil have dem til at gribe ind i igangværende sager. Men Burns vil endnu ikke sige noget om sikkerheden ved de faste træffetider for parlamentsmedlemmerne.

»Vi må lade efterforskningen gå sin gang«, forklarer han.

Jo Cox efterlader sig en mand og to børn.

Angrebet skete i Birstall lidt vest for storbyen Leeds. Ill.: Google Maps.

Google Maps
Foto: Google Maps

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden