0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Brandmand satte fingeren på ømt punkt: Putin kan lade stå til over for katastrofal økonomi eller gøre sig upopulær

Pengene i russernes hverdag rækker ikke lige så langt som tidligere. En dårlig russisk økonomi stiller krav om upopulære reformer.

Eduard Korniyenko/Ritzau Scanpix
Foto: Eduard Korniyenko/Ritzau Scanpix

Pengene skal tælles grundigt, når russerne skal købe basale hverdagsvarer. For med høj inflation og lav vækst, kan russerne købe mindre for deres løn.

Rusland
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rusland
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En gang om året sætter Ruslands præsident, Vladimir Putin, sig til rette på nationalt tv og gør sig klar til at besvare spørgsmål fra befolkningen. I juni sad han der igen. Men selv om showet var nøje planlagt, og spørgsmålene var blevet udvalgt på forhånd, kunne han ikke tale sig uden om, at økonomien i Rusland har det elendigt.

En brandmand ringede ind og spurgte:

»Hvornår bliver tilværelsen bedre«, og han fortalte om, hvor svært det er at forsørge en familie for omkring 1.000 kroner om måneden.

Brandmandens spørgsmål viser tydeligt, at russernes levevilkår forringes i disse år. Det kan også ses i opbakningen til præsidenten. 47 procent af vælgerne sagde i starten af juni ifølge det statslige meningsmålingsinstitut FOM, at de ville stemme på Putin. Ved valget marts sidste år fik han 64 procent af stemmerne.

Det drastiske fald i vælgeropbakningen kom, efter at Vladimir Putin sidste år annoncerede en pensionsreform, der vil holde russerne 5 år længere på arbejdsmarkedet. Den reform betyder, at kvinder skal blive på arbejdet, til de fylder 60 år, og mænd skal opleve 65 russiske somre, før de kan trække sig tilbage. Og med dette krav blev den ellers relativt populære Putin upopulær blandt sine vælgere.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden