Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mors valg: Lad din søn omskære - eller ryg i fængsel

Kvinde kæmper for at undgå, at retten tillader omskæring af hendes dreng.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En fire år gammel dreng er centrum for en indædt strid i Florida: Hans mor vil ikke have, at han bliver omskåret, sådan som hans far kræver det.

Nu er hun gået under jorden og risikerer fængsel, hvis hun ikke dukker op til retsmøder om sagen og går med til, at den lille dreng udsættes for det kirurgiske indgreb, hvor hans forhud skæres af.

De to forældre var oprindeligt enige om, at barnet skulle omskæres. Men moderen fortrød og forsøger nu at beskytte sin søn mod at få indgrebet foretaget.

UNDERSØGELSE

De to forældre var ifølge lokale medier sammen i et halvt års tid i et forhold, der endte i en graviditet. Siden har de to været i strid om alt vedrørende barnet. Men det endte med, at de indgik en skriftlig aftale om drengen - herunder at han skulle omskæres.

Imidlertid havde moderen sat sig ind i tingene, da indgrebet skulle ske. Hun afviste derfor at gå med til at lade forhuden skære af drengens penis. Dommere ved flere retsmøder har afgjort, at faderens krav om omskæring af den fire-årige skal opfyldes.

Da moderen ikke dukkede op til et retsmøde om sagen fredag fastslog dommeren, at hun - efter at være udeblevet fra et berammet møde - nu skal anholdes, så barnet kan blive omskåret trods hendes modstand mod indgrebet.

ADVARSEL FRA PROFESSOR

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden