Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skyderi i USA: En er død, tre er sårede

Skyderier skabte panik på en gade i Austin i Texas i nat.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ifølge politiet i Austin i Texas har en gerningsmand skudt mindst fire personer. En kvinde i 30'erne er blevet dræbt.

Politiet advarede på Twitter på et tidspunkt i nat, lokal tid, indbyggerne i Austin om at holde sig væk fra centrum af byen. På Twitter skrev politiet også, at der var flere skyderier i »samme område«. Det lokale politi meddeler dog nu, at de to skyderier ikke havde noget med hinanden at gøre.

Politiet meddeler også, at to kvinder og en mand er blevet bragt til et lokalt hospital. Den ene kvinde er hårdt såret, men er ikke i livsfare.

Skyderi i festområde

Skyderierne skete i et område i Austin, hvor unge går i byen og fester på klubber og barer, og begyndte omkring klokken 02 om natten.

Flere videoer florerer på nettet, hvor man kan se politi og brandvæsen rykke ind i området omkring 6th Street i byen. På andre videoer kan man se indbyggere flygte væk fra stedet, efter at der høres skud.

Politichef i Austin, Brian Manley, fortæller på et pressemøde, at man indledningvis frygtede, at et individ var i gang med et masseskyderi i byens fest-distrikt.

»Skuddene skabte panik i det travle område i centrum og fik folk til at løbe i forskellige retninger«, siger Brian Manley. Politichefen fortæller også, at man er i gang med at identificere mistænkte, og at man ikke vil udelukke, at en af de personer, der er bragt til hospitalet, kan være gerningsmanden.

Politichefen siger videre, at et andet skyderi i byen altså ikke var relateret til skyderierne på 6th Street, hvor mange mennesker var forsamlet for at feste på gaden.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden